Защо Coffee Religion

Защо Coffee Religion

При първaта си среща с бленда наречен Coffee Religion, несъмнено и първосигнално ще усетите загадъчното около това кафе.
Името му е забулено в мистерия само при произнасянето му на ум… а това любопитство, което ще се прокрадне в мислите ви преди да се докоснете до аромата му ще ви държи в приятно и трескаво нетърпение…
Coffee Religion е бленд, създаден от Dabov Specialty Coffee, балансиран между сладостта, аромата и тялото на четири от най-реномираните ферми производители на кафе в света.
Изпълнено с нюанси, оставащо за дълго не само върху небцето ви с вкуса си, но ще изгради и дълги спомени, които ще се доразвият при всяка следваща глътка…
Coffee Religion e смес от три сорта и четири вида кафе.
Жълт Бърбън, Жълт Катуай и Червен Катуай. Бразилия Капим Бранко и Датера Суийт са кафета с подчертана сладост, чийто вкусове индивидуално ще ви напомнят за млечен шоколад и печени ядки. Панама и нейната плодова свежест ще ви отведе в дълбоките тропически гори и ще ви накара да усетите дивата природа около себе си.
Дота Вели е четвъртото и последно кафе, завършващо този бленд, допринасящ с финалните щрихи, от които Coffee Religion има нужда. Короната, която изграждаща един стабилен и невероятен бленд.
Защо смесваме така или иначе добри кафета…
За да получим хубав бленд са нужни много експерименти, различно ниво на изпичане на кафетата, различни количества от всяко, така че да постигне определен баланс, а не сблъсък от вкусове, който в крайна сметка да остане неразбран.
Трудно и дори невъзможно е да се каже, че един бленд носи вкуса само и единствено на едно кафе, освежителната наслада на друго, плътното тяло на трето…
Това е, когато художникът смеси червено и зелено, той ще получи жълто… Същото се отнася и за ароматите, вкусовите нюанси, тялото и послевкуса.
Смесвайки различни кафета от различни сортове, ролята която ще изиграе човека зад машината (бел. пекаря) граничи с прецизността на швейцарски часовникар и трябва да вложи неимоверни усилия за да нареди най-благоприятно вкусовия-ароматен пъзел на кафето.
Разбира се, съществуват и кафета, които почти никога не се използват в блендове, като Гейша или Ямайка Блу Маунтин например, поради простата причина, че тези кафета са изключителни сами по себе си. Да, ако ги смесим, навярно ще получим невероятен бленд, но тогава ще изгубим и замъглим, вече едно перфектно кафе.
Смесвайки различни сортове и видове, пекаря пресъздава фантазиите си за кафето, което желае да постигне и никога досега не е опитвал. Това е един специален миг за всеки „създател“ на бленд и е отражение на неговата същност, емоции и чувства.
Coffee Religion e сладко, освежаващо, способно да ви откъсне от реалността след всяка следваща глътка. За да го почуствате обаче, трябва да му се отдадете напълно. Да го оставите да ви води из необятния свят на кафе-изживяването за да ви разкрие неподозирани кътчета, криещи се във вашата фантазия.

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Хоус бленд Bambino

Хоус бленд Bambino

Еспресо сместа Bambino е единствената ни смес на арабика и робуста в съотношение 91% Арабика и 9% Робус..

12,00 лв.

Хаус бленд Coffee Religion

Хаус бленд Coffee Religion

Еспресо бленд събран от нашите фаворити - Бразилия, Етиопия и Гватемала, до който искаме да се докоснат..

14,50 лв.

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Доминиканска република - Лос Лириос
Във фермата „Лос Лириос”, намираща се в региона Барахона е разработена специална програма, която гарантира високото качество на кафето. Преработката “honey” на кафеените зърна е избрана, за да се получи изключителна сладост на напитката. При метода “honey” се събират само зрели череши, които гарантират високо ниво на захари. Обработката става в ръчна машина, в която се премахва месото и кожата на черешките. След това кафеените зърна се разпростират в дървени легла и се оставят на слънце да се из..
Индонезия Гайо Маунтин
Ние открихме най-благородното кафе сред вулканите на планинската верига, простираща се по северозападния бряг на острова Суматра. Това е наистина ценен потомък на първите кафета, които холандците са засадили по тези земи преди повече от триста години. Кафето е събрано, обработено и селектирано ръчно и притежава строга индивидуалност.Уникалното за Индонезийските Арабики е, че заемат почетно място в еспресо смесите.Нашето кафе e със силна индивидуалност, плодови и земисти нотки. Силно и доминантно..
Малави Мзузу
Кафето в този регион е устойчиво, защото се отглежда на голяма надморска височина. Фермерите в региона са обособили свое сдружение през 1999 година.- Хълмове Мисуки, област Чипита (2000 м. надморска височина).- Хълмове Пока, област Румфи – кафето в този регион се отглежда на височина до 1700 метра.- Северни Випфя хълмове – кафето в този регион се отглежда на височина до 1600 метра.- Висини Нката Бей – кафето в този регион се отглежда на височина до 1600 метра.Сортът Гейша e древен и много рядък ..
Пекарна "ФУРНА Квартална"
Из тесните улички на столичния квартал Лозенец, на ул. „Яворец“ № 6, ароматът на прясно изпечен хляб ни напомня за едно изминало време, когато хлябът беше хляб, баничката беше със сирене, а ябълковият щрудел се разтапяше в устата...Свят, в който бабините рецепти доминират, а всеки един хляб или десерт излязъл от фурната е невероятно вкусен. Във ФУРНА Квартална ще намериш всичко споменато по-горе, а докато избираш, може да се насладиш и на чаша еспресо от бленда Vertigo на DABOV Specialty Coffee...
Индонезия Калоси
Кафе Индонезия Калоси се отглежда на остров Сулавеси. Островът е на повече от 100 милиона години, почвата е богата на желязо, което има значително влияние върху балансирания вкус на кафето. Богато и сладко кафе, с изразен аромат на черен шоколад, карамел и добре узрели плодове. Интензивен, дълбок и запомнящ се вкус на кармел, червено грозде и червени сливи. Тялото е кремообразно, с приятна и свежа киселинност. Информация за кафето: • Държава: Индонезия • Регион: Сулавеси •..

Коментари към "Защо Coffee Religion"

Най-нови публикации - Всички публикации

Рекордни цени на конкурса Oro de Santa Barbara
Малките и средните производители бяха големите победители в състезанието "Oro de Santa Barbara", като няколко от тях продадоха кафето си на хиляда долара за сух материал.В продължение на четири дни, на 25 международни съдии от единадесет националности, дегустираха 60 лота кафе, които са предварително квалифицирани за участие в конкурса, като трябваше да изберат десетте най-ароматни кафета от "земята на тръстиката".Зърното отглеждано в долините на Сан Хосе, стана победител на Oro de Santa Barbara..
Oro de Santa Bárbara, най- добрата реколта на Запада
Санта Барбара, Хондурас е дом на IV Фестивал на Кафето, където 25 международни съдии от 11 държави- Германия, Канада, Япония, Китай, Холандия, Русия, Корея, Сингапур, САЩ и България, заедно със съдиите Шери Джонс и Ез Йон, ще дегустират най- доброто кафе, произведено в региона за 2018 година. Капирането и квалификациите започват днес, като в Събота ще бъдат обявени и победителите, а в Неделя ще бъде оценяването и наддаването за най- добрите избрани кафета.  ..