Кои сме ние

Кои сме ние

Създадохме компанията „Мира Мар 08“ ЕООД през 2008 г. като единствената ни цел беше да задоволим търсенето на българския пазар на висококачествени продукти в сегмента ХоРеКа (Хотели, Ресторанти и Кафетерии), а именно – топли напитки (кафе, чай,горещ шоколад) и оборудване. През цялото това време нашите усилия са били и продължават да бъдат насочени единствено към:
 - подобряване на качеството на продуктите, без да се прави компромис;
 - подобряване на качеството на услугите, свързани с обгрижване на клиента;
 • През 2008 г. с основаването на фирмата, създадохме марката My Gourmet Cafe, с която предложихме на българскияпотребител качество на напитките, каквото до този момент нямаше в България. 
 • През 2008 г.започва да работи електронният сайт на фирмата под името My Gourmet World –името, което дълго време обединяваше всички наши продукти и услуги.
 • През 2008 г.създаваме еспресо сместа Impressions.
 • През 2009 г. „Мира Мар 08“ ЕООД  става официален вносител на България на италианските кафемелачки Анфим, които през 2014 г. станаха част от групата на Малкьониг и Дитинг.
 • През 2009 г.създаваме еспресо сместа Vertigo.
 • През 2010 г. следтърсене на висококачествен чай, създадохме търговската марка DelmarTe и започнахме да внасяме подбрани, качественичайове на българския пазар. От тогава марката DelmarTe се развива непрекъснато, като последнотонововъведение е чаят, опакован в биоразградими сашета.
 • През 2010 г. „Мира Мар 08“ ЕООД  става официален вносител на кафемашини Expobar, произведени в концерна CremInternational, Испания.
 • През лятото на 2010г. основахме Асоциация на българските баристи, в желанието си да обучим повечебаристи, да обучим повече любители на кафе и да разпространим кафеената ичаената култура в България. Същата година започва да излиза и „Малко дигиталновестниче за кафе и чай“ – ежемесечно издание на АББ и Мира Мар 08 ЕООД.
 • От 2010 г. Йордан Дъбов е сертифициран бариста инструктор от Европейската асоциация за SpecialtyCoffee. И до момента той еединственият такъв за България и Македония. Дипломите за баристи, издавани отЙордан Дъбов, важат в цял свят.
 • От 2010 г. „Мира Мар 08“ ЕООД  е член на Европейската асоциация за Specialty Coffee.
 • През 2011 г.създаваме еспресо сместа Bambino.
 • От 2011 г. „Мира Мар 08“ ЕООД  е официален вносител за България на италианския висококачественпорцелан Анкап.
 • От 2012 г. „Мира Мар 08“ ЕООД е член на Alliancefor coffee excellence, организаторна единствения международен конкурс за подбор чрез дегустация на SpecialtyCoffee. И до момента „Мира Мар 08“ ЕООД  е единствения член от България.
 • През 2012 г. „Мира Мар 08“ ЕООД  сключва международен тригодишен договор за контрол на качеството вресторантите Viva, къмбензиностанциите OMVв три страни – Чехия, Словакия и България.
 • През 2013 г.създаваме еспресо сместа Coffee Religion.
 • От 2013 г. ЙорданДъбов е член на международното дегустаторско жури на конкурса Cup OfExcellence. И до момента той еединственият представител от България.
 • През 2013 г. ЙорданДъбов е наблюдател към журито на конкурса Cup Of Excellence в Бразилия.
 • От 2013 г. „Мира Мар 08“ ЕООД  започва да внася директно кафе от фермери.
 • От 2013 г. „Мира Мар 08“ ЕООД  е официален дистрибутор на високотехнологичното оборудване заеспресо на Kees Van Der Westen.
 • През 2014 г.предприехме ребрандиране и основната търговска марка My Gourmet Café стана Dabov Specialty Coffee.
 • От 2014 г. „Мира Мар 08“ ЕООД е официален вносител за България на японските уреди за приготвяне на кафе Харио.
 • През 2014 г. ЙорданДъбов е част от журито на конкурса Cup Of Excellence в Колумбия.
 • От 2014 г. „Мира Мар 08“ ЕООД започва да купува кафе от двете ферми (в Етиопия и Панама) на американската компания 
 • От 2015 г. „Мира Мар 08“ ЕООД е член на Американската асоциация за Specialty Coffee.
 • През 2015 г. „Мира Мар 08“ ЕООД подновява международния тригодишен договор за контрол на качеството в ресторантите Viva, към бензиностанциите OMV в три страни – Чехия,Словакия и България.
 • От 2015 г. „Мира Мар 08“ ЕООД е официален вносител на най-високия клас кафемашини Opera на италианската фирма Sanremo.
 • През 2015 г. „Мира Мар 08“ ЕООД представя новата си колекция чайовете – DelmarTe Premium.
 • През 2015 г. ЙорданДъбов е част от журито на конкурса Cup Of Excellence в Коста Рика.
 • През 2015 г. „Мира Мар 08“ ЕООД закупува на онлайн аукцион първото количество Specialty Coffee от Alliance of Coffee Excellence.   
 • От 2015 г. „Мира Мар 08“ ЕООД е сертифицирана за био-производител от австрийската компания Аустриа Био Гаранти.

 

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Порцеланова чаша за еспресо Dabov - 55 мл.

Порцеланова чаша за еспресо Dabov - 55 мл.

Порцеланова чаша за кафе, подходяща за еспресо - 1 брой.Специално яйцевидно дъно за постигане по-добър вкус и аромат.Вме..

8,08 лв.

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

Значка DABOV Specialty Coffee

Значка DABOV Specialty Coffee

Брандирана значка DABOV Specialty Coffee.Материал: пластмасаЦвят: бял..

1,50 лв.

Свързани статии

Бяхме My Gourmet Cafe, сега сме DABOV Specialty Coffee
Здравейте приятели,През есента на 2008 г. стартирахме със съпругата ми личен проект, който днес се е превърнал в личен не само за нас. В самото начало идеята бе да печем кафе с възможно най-високо качество, по възможно най-добрия за него и нас начин. Това не се е променило и до днес. От тогава се промениха много други неща.Генерално, нагласата на голяма част от хората, с които общуваме, промениха навиците си и разбирането си за кафе, а те от своя страна промениха и наглас..
Присъединихме се към Alliance for Coffee Excellence
От м. Август нашата фирма е член на Alliance for Coffee Excellence - организатор на единствения в световен мащаб конкурс за най-добро кафе Cup Of Excellence, който се организира в 11 страни производителки на кафе всяка година. Welcome New Members in August While ACE membership follows the program calendar for Cup of Excellence and runs Feb-Jan, there is still..
Станахме на 7!
Днес, 1.10. празнуваме своя 7-и рожден ден и искаме да го споделим с теб. Затова в следващите седем дни даваме 7%отстъпка на всички пакети кафе. Така заедно ще отпразнуваме изминалите 7 години, през които единственото ни желание е било всеки ден да предлагаме все по-добро и по-добро кафе.С това единствено желание е свързана и работата на целия ни екип – от ентусиазирани млади хора, които са превърнали страстта си към доброто кафе в работа.Започнахме плахо, с бленда Импрешънс,..
Лесно е като детска игра
Чудиш ли се как да приготвиш идеалната чашка кафе? Всъщност е лесно като детска игра и академията на DABOV Specialty Coffee може да ти помогне с научаванетона някои хитринки. Заповядай на курс Бариста-Любител, където ще научиш тънкостите на перфектния вкус.За кого е подходящ този курс? За всеки, който търси тайната на правилното приготвяне на кафето и цени вкуса му. По време на Бариста-Любител ще те запознаем с основни теоретични познания за кафето като плод, напитка и продукт – през какв..

Коментари към "Кои сме ние "

Най-нови публикации - Всички публикации

Рекордни цени на конкурса Oro de Santa Barbara
Малките и средните производители бяха големите победители в състезанието "Oro de Santa Barbara", като няколко от тях продадоха кафето си на хиляда долара за сух материал.В продължение на четири дни, на 25 международни съдии от единадесет националности, дегустираха 60 лота кафе, които са предварително квалифицирани за участие в конкурса, като трябваше да изберат десетте най-ароматни кафета от "земята на тръстиката".Зърното отглеждано в долините на Сан Хосе, стана победител на Oro de Santa Barbara..
Oro de Santa Bárbara, най- добрата реколта на Запада
Санта Барбара, Хондурас е дом на IV Фестивал на Кафето, където 25 международни съдии от 11 държави- Германия, Канада, Япония, Китай, Холандия, Русия, Корея, Сингапур, САЩ и България, заедно със съдиите Шери Джонс и Ез Йон, ще дегустират най- доброто кафе, произведено в региона за 2018 година. Капирането и квалификациите започват днес, като в Събота ще бъдат обявени и победителите, а в Неделя ще бъде оценяването и наддаването за най- добрите избрани кафета.  ..