За първи път кафе финалист на СОЕ ще се пие в България

За първи път кафе финалист на СОЕ ще се пие в България  

През 2015 г. Йордан Дъбов съдийства на конкурса в Коста Рика, където беше част от международното жури, което определи 35 финалиста - най-добрите кафера в Коста Рика за 2015 г.

С радост и гордост можем да съобщим, че успяхме да се преборим и да закупим едно от най-добрите кафета, произведени в Коста Рика тази година, а именно - нашето кафе от ферма Доня Илеана, което получи впечатляващите 85.68 точки със своя уникален вкусов профил.

Прочетете повече за вкуса на това кафе.

За нас проект Коста Рика-Доня Илеана е една много лична кауза. Тя е резултат от отдадеността на един добър фермер и нашето желание да предоставим на българските кафе любители несравними качество и вкус. Основната цел на фермата е развитието и отглеждането на екологично чисто и сертифицирано кафе с високо качество. Това не е просто бизнес, а продължение на семейна традиция, чийто плод беше високо оценен от националното и международното жури на конкурса. И то напълно заслужено!

Опитайте кафе Коста Рика-Доня Илеана, за да се убедите в изключителния костарикански вкус.


 

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Свързани статии

Представяме ти нашия най-нов член на екипа - Меги Попова. Ето и нейните първи впечатления от работното й място: За първи път чух за Dabov от приятели още докато работех в Старбъкс още докато си мислех, че имам досег до хубаво кафе. Там започнах да си изграждам представата, че кафето е важно и че приготвянето му е нещо специално. Докато живеех с представата, че не пия лошото кафе, което бях свикнала да пия, един приятел, който и сега е редовен клиент на Dabov Specialty..

Коментари към "За първи път кафе финалист на СОЕ ще се пие в България"

Най-нови публикации - Всички публикации

Рекордни цени на конкурса Oro de Santa Barbara
Малките и средните производители бяха големите победители в състезанието "Oro de Santa Barbara", като няколко от тях продадоха кафето си на хиляда долара за сух материал.В продължение на четири дни, на 25 международни съдии от единадесет националности, дегустираха 60 лота кафе, които са предварително квалифицирани за участие в конкурса, като трябваше да изберат десетте най-ароматни кафета от "земята на тръстиката".Зърното отглеждано в долините на Сан Хосе, стана победител на Oro de Santa Barbara..
Oro de Santa Bárbara, най- добрата реколта на Запада
Санта Барбара, Хондурас е дом на IV Фестивал на Кафето, където 25 международни съдии от 11 държави- Германия, Канада, Япония, Китай, Холандия, Русия, Корея, Сингапур, САЩ и България, заедно със съдиите Шери Джонс и Ез Йон, ще дегустират най- доброто кафе, произведено в региона за 2018 година. Капирането и квалификациите започват днес, като в Събота ще бъдат обявени и победителите, а в Неделя ще бъде оценяването и наддаването за най- добрите избрани кафета.  ..