Знаете ли, че преди повече от 100 години е патентована първата професионална еспресомашина? През 1901 г., когато ритъмът на живот съвсем не е бил толкова шеметен като днешния, Луиджи Безара изобретява в Милано машина, която да приготвя с експресна скорост кафе напитки. След по-малко от двайсет години в речника на италианците вече навлиза терминът еспресо, понеже в кафенетата на Ботуша кафемашините вече са ежедневиеНашите баби и дядовци може и да са си варили турско кафе, но днес в България всички пият еспресо. И в любимото кафе и у дома!

 

Защо тази напитка е толкова специална и какво още не знаете за нея?    

 

и

 

Знаете ли как да извлечете най-доброто от своята еспресомашина?

Нашето обучение ЕспресологияВи потапя в света на еспресото в задълбочен практически 3-часов курс. В началото отправяме общ поглед върху процесите, които протичат от кафения храст до чашката.След това предлагаме на всички участници обстоен преглед на най-важното и необходимото за настройките и дозирането при кафемелачката, екстракцията, текстурата и наливането на млякото, както и оборудването и поддръжката. 

Курсовете се провеждат в събота от 13:00 – 16:00 ч.и са ограничени до 10 човека. Не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0885 155 733, за да запазите своето място или да подарите ваучер на приятел.

За курса

За кого е

  • Курсът е предназначен за всички еспресо маниаци, без ограничение от пол, религия и цвят. Той е подходящ и за начинаещи баристи, както и за работещи, които искат да подобрят техниката си.

График на курса

  • Обученията се провеждат в събота между  13:00 – 16:00 ч. и са ограничени до 10 човека.

Какво ще научите

  • Как да извлечете възможно най-добрия резултат от своята еспресо машина и кафемелачка
  • Как да приготвите копринено мляко и да създадете перфектното капучино, лате или флет уайт
  • Поглед над процес

 

Какво получавате

  • обстойно преминаване през настройките и дозирането при меленето на кафе за оптимален резултат
  • практически съвети при използването на мляко
  • практически и обстоен тренинг

 

С каква технология се работи

Как да се запиша

Резервирането на място за курса става чрез заплащане на капаро или цяла сума на място.

В описание трябва да отбележите датите на курса, за който плащате на който искатеда присъствате. Ако курсът е за подарък, моля отбележете – без дата.  

Преди да заплатите капаро, моля информирайте се дали има свободни места за курса, закойто искате да се запишете – на тел. 0885 155 733.

При отказ от присъствие, капаро се връща до 7 дни преди курса.

МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ!

Напишете отзив

Please login or register to review

Еспресология - курс за еспресо маниаци

  • Марка: Dabov Specialty Coffee
  • Код на продукта: DCA-10
  • Наличност: В наличност
  • 120,00 лв.



Свързани продукти

Бариста Маестро

Бариста Маестро

Овладяването на тайните в приготвянето на превъзходно еспресо, капучино и лате напитки е само част от уменията, които ще..

430,00 лв.

Бариста - Любител

Бариста - Любител

Ароматът на кафе рано сутрин и онази тънка струйка трепкащ дим, който се носи над чашката... Вкусът от първата глътк..

120,00 лв.

Сертифициране на баристи от SCA

Сертифициране на баристи от SCA

ЗАПИСВАНЕЗаписването става чрез заплащане на капаро на място в офиса (гр. София, ул. Любен Каравелов 58).В описание тряб..

264,00 лв.

Етикети: Еспресология, обучение, курс, кафе, еспресо, кафе академия