Овладяването на тайните в приготвянето на превъзходно еспресо, капучино и лате напитки е само част от уменията, които ще са ви необходими, за да станете бариста маестро. Ако си задавате въпроси като тези: 

Защо еспресото има по-силен възбудителен ефект от капучиното, макар и двете да се приготвят с еднакво количество кафе?

Защо две кафемашини произвеждат различна по вкус напитка, макар в цедката да сме заредили еднакво количество от едно и също кафе?

Каква е разликата между светло и тъмно изпичане на кафето?

... тогава, нашият курс Бариста Маестро е точно за Вас!

Добрият бариста е този, който знае, че на колкото повече подобни въпроси намери отговорите, толкова повече клиенти ще има, защото поднесените от него напитки не само ще са професионално приготвени, но и ще носят личния му почерк. 

Описание: Интензивен двудневен курс. В курса са заложени теоретични и практически упражнения. Набляга се на заучаването на техники за приготвяне на еспресо, капучино и лате арт.
За кого е: Обучението е предназначено предимно за професионалистите в бранша: баристи, мениджъри и собственици на заведения. 
Продължителност:2 дни от 09:30 до 17:00 ч.
Лектор: Йордан Дъбов
Програма:Теоретичен курс, видео презентация, практически курс
Материали:Наръчник за баристи; Наръчник за дегустация и определяне на вкусов профил
Място: DABOV Specialty Coffee Academy, гр. София 1142, ул. Любен Каравелов 58
Програма 1-ви ден
09:20 – 09:30 Регистрация
09:30 – 11:15 Теория на кафето – От кафеения храст до борсата (презентация I-ва част)
11:15 – 11:30 Кафепауза
11:30 – 13:00 Кафеени напитки – видове екстракти
13:00 – 14:00 Обеднапочивка
14:00 – 15:00 Перфектното еспресо – приготвяне – техники
15:00 – 15:30 Машини за приготвяне на кафе
– кафемелачка
– кафе машина
– бариста аксесоари
15:30 – 15:45 Кафепауза
15:45 – 17:00 Практика – кафемелачка – смилане на кафето, приготвяне на еспресо
Програма 2-ри ден
09:30 – 10:00 Водата – важен елемент от кафе напитката
10:00 – 12:00 Практика – приготвяне на еспресо
12:00 – 12:15 Кафепауза
12:15 – 13:00 Мляко
- технология за приготвяне на микро пяна
- мляко за лате арт – техники
- здраве и безопасност
- хигиена
13:00 – 14:00 Обеднапочивка
14:00 – 15:00 Практика – приготвяне на капучино
15:00 – 15:15 Кафе пауза
15:00 – 16:00 Практика– приготвяне на лате – техники за рисуване
16:00 – 16:30 Хигиена на работното място
16:30 – 17:00 Дискусия
Сертифициране: Всеки участник в курса получава сертификат за Бариста Маестро, издаден от DABOV Specialty Coffee Academy иАсоциация на българските баристи. Дипломата е международно призната и важи в цял свят.

Курсът е подходящ и дава необходимите знания на желаещите да се сертифицират като Баристи 1-во и 2-ро ниво от SCAE (Specialty Coffee Association of Europe). Вижте следващите дати на сертифициране.
Още за лектора: Йордан Дъбов е член на 
Eвропейската асоциация за гурме кафе – SCAE (Specialty Coffee Association of Europe), сертифициран бариста – 2-ра степен и лицензиран кафе инструктор от SCAE. Йордан Дъбов е единственият лицензиран инструктор от SCAE за България и Македония. Това му позволява да издава дипломи с печата на SCAE, които са признати в цял свят. Участва като съдия в Българския национален бариста шампионат през 2010 и 2011 г., в бариста шампионати на локално ниво, както и в международни бариста шампионати. Йордан Дъбов е дегустатор на кафе и член на журито на международния конкурс за Specialty Coffee кафе COE (Cup of Excelence). Програмите, по които Йордан Дъбов води тренингите, са одобрени от SCAE.

Споделите преживяването с близък приятел и му подарете билет за курс Бариста Маестро.

При закупуване на билет за курса за приятел, моля попълнете името му във формата. Билетите важат 1 година от датата на издаването им!

Напишете отзив

Please login or register to review

Бариста Маестро

  • Марка: Dabov Specialty Coffee
  • Код на продукта: DCA-3
  • Наличност: В наличност
  • 430,00 лв.


  • 2%s или повече: %s375,00 лв.


Свързани продукти

Бариста - Любител

Бариста - Любител

Ароматът на кафе рано сутрин и онази тънка струйка трепкащ дим, който се носи над чашката... Вкусът от първата глътк..

120,00 лв.

Сертифициране на баристи от SCA

Сертифициране на баристи от SCA

ЗАПИСВАНЕЗаписването става чрез заплащане на капаро на място в офиса (гр. София, ул. Любен Каравелов 58).В описание тряб..

264,00 лв.

Индивидуално обучение

Индивидуално обучение

ЗАПИСВАНЕЗаписването става чрез заплащане на капаро на място в офиса (гр. София, ул. Любен Каравелов 58).В описание тряб..

84,00 лв.

Еспресология - курс за еспресо маниаци

Еспресология - курс за еспресо маниаци

Знаете ли, че преди повече от 100 години е патентована първата професионална еспресомашина? През 1901 г., когато ритъмът..

120,00 лв.

Лате арт - Любител

Лате арт - Любител

Не е необходимо да имате диплома по изобразително изкуство, за да поднесете красиво изрисувано лате на любимия човек или..

120,00 лв.

Бразилия Ситио До Боне #7 COE 2017

Бразилия Ситио До Боне #7 COE 2017

Имаме удоволствието да Ви представим кафето спечелило 7 място на Cup Of Excellence Бразилия 2017 г., което получи 89.43 ..

28,40 лв.

Етикети: бариста обучение