Ароматът на кафе рано сутрин и онази тънка струйка трепкащ дим, който се носи над чашката... Вкусът от първата глътка и кадифената пяна на каймака, която изпълва душата с удоволствие и ни кара да отпием още веднъж... 

Когато кафето ни се услажда, искаме отново и отново да опитваме същата напитка. Но защо когато се опитаме да си я приготвим у дома, вкусът е различен от онзи, който ни поднася добрият бариста в любимото кафене? Какви са тайните на приготвянето, които той знае, а за нас са неизвестни? Какви умения са необходими, за да пренесем у дома изкуството, което той владее с лекота? Как да изберем най-подходящия за нашия вкус метод на филтрация? И възможно ли да постигнем всичко това в домашни условия? 

Разбира се, че е възможно! Необходими са ви знания как да подбирате кафето, как да го съхранявате и приготвяте всеки път, следвайки няколко основни и важни стъпки, в онзи съд, от който кафето ви се услажда най-много. Така ще можете да се разиграете с любимата си напитка и да станете истински майстор на приготвянето й в домашни условия и по различни начини. За съществуването на някои от тях вероятно дори не подозирате. Не всичко е еспресо, нито пък джезве или още по-малко шварц кафето от хотелите с олинклузив. И всичко това само в нашия курс!

 

Нашето обучение Бариста Любителразкрива всички тайни около различните методи за филтрация на кафе в задълбочен 3-часов курс. Започваме с общ поглед върху процесите от кафения храст до чашката.След това се преминава през бързи и бавни методи на филтрация: 

V-60Chemexаеро пресавакуумна канафренска преса,

употребата им и начин на поддръжка. През цялото време ще дегустирате кафето, приготвено в съдовете. 

Курсовете се провеждат в събота между 14:00 – 17:00 ч.и са ограничени до 10 човека. Не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0885 155 733, за да запазите своето място или да подарите ваучер на приятел.

За курса

За кого е

  • Курсът е предназначен за всички кафе любители, без ограничение на пол, религия и цвят. В него могат да се включат и начинаещи баристи, както и за работещи, които искат да подобрят техниката си.

График на курса

  • Обученията се провеждат в събота между 14:00 – 17:00 ч. и са ограничени до 10 човека.

Какво ще научите

  • Как да приготвите кафе по различни методи на екстракция - V-60, Chemex, Аеро преса, Вакуумна кана, френска преса
  • Поглед над процесите от кафеения храст до чашката

Какво получавате

  • Обстойно преминаване през филтърните методи на екстракция на кафе за оптимален резултат
  • Практически съвети

С каква технология се работи

Как да се запиша

Резервирайте своето място в курса като платите капаро или цялата сума на място в залата.

В описание трябва да отбележите датите на курса, за който плащате и на който искате да присъствате. Ако курсът е за подарък, моля отбележете – без дата.  

Преди да платите капаро, моля информирайте се дали има свободни места за курса, за който искате да се запишете – на тел. 0885 155 733.

При отказ от присъствие, капаро се връща до 7 дни преди курса.

МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ!

Напишете отзив

Please login or register to review

Бариста - Любител

  • Марка: Dabov Specialty Coffee
  • Код на продукта: DCA-2
  • Наличност: В наличност
  • 120,00 лв.



Свързани продукти

Бариста Маестро

Бариста Маестро

Овладяването на тайните в приготвянето на превъзходно еспресо, капучино и лате напитки е само част от уменията, които ще..

430,00 лв.

Дегустация на кафе Cup Of Excellence

Дегустация на кафе Cup Of Excellence

Как се дегустира Specialty Coffee от конкурса Cup Of Excellence в сравнение с дегустация на обикновено кафе? Вероятно зн..

49,00 лв.

Дегустация на Kopi Luwak

Дегустация на Kopi Luwak

Според легендата Копи Лувак или в превод от индонезийски кафе от Лувак – цибетка, било открито през 19 в. По онова време..

75,00 лв.

Изкуството на чая

Изкуството на чая

Всички свързваме чая с изисканите британци и макар те да твърдят, че през последните четири века са научили всичко з..

30,00 лв.

Дегустация на кафе (капинг)

Дегустация на кафе (капинг)

Готови ли сте за малко шумно жабуркане и плюене на кафе? И приготвили ли сте си бял лист и химикалка, за да запишете..

30,00 лв.

Сертифициране на баристи от SCA

Сертифициране на баристи от SCA

ЗАПИСВАНЕЗаписването става чрез заплащане на капаро на място в офиса (гр. София, ул. Любен Каравелов 58).В описание тряб..

264,00 лв.

Индивидуално обучение

Индивидуално обучение

ЗАПИСВАНЕЗаписването става чрез заплащане на капаро на място в офиса (гр. София, ул. Любен Каравелов 58).В описание тряб..

84,00 лв.

Barista Maestro in English

Barista Maestro in English

EnrollmentEnroll for the class by paying a deposit in our office ( Sofia, "Lyuben Karavelov" str. № 58) W..

860,00 лв.

Печене на кафе

Печене на кафе

ЗАПИСВАНЕЗаписването става чрез заплащане на капаро на място в офиса (гр. София, ул. Любен Каравелов 58).В описание тряб..

990,00 лв.

Еспресология - курс за еспресо маниаци

Еспресология - курс за еспресо маниаци

Знаете ли, че преди повече от 100 години е патентована първата професионална еспресомашина? През 1901 г., когато ритъмът..

120,00 лв.

Дегустация на кафе за двама

Дегустация на кафе за двама

Готови ли сте за малко шумно жабуркане и плюене на кафе? И приготвили ли сте си бял лист и химикалка, за да запишете..

58,00 лв.

Изкуството на чая за двама

Изкуството на чая за двама

Всички свързваме чая с изисканите британци и макар те да твърдят, че през последните четири века са научили всичко з..

58,00 лв.

Дегустация на кафе Cup Of Excellence за двама

Дегустация на кафе Cup Of Excellence за двама

Как се дегустира Specialty Coffee от конкурса Cup Of Excellence в сравнение с дегустация на обикновено кафе? Вероятно зн..

79,00 лв.

Етикети: бариста обучение, кафе любител, SCAE, бариста, дегустация