Специализирано изложение СИХРЕ 2016

Специализирано изложение СИХРЕ 2016

За поредна година Асоциация на българските баристи ще представи на изложението СИХРЕ най-актуалното от света на кафето. Тази година ще бъдем обърнати към широката публика и приготвянето на кафе вкъщи. Всеки един от нас, който си приготвя кафе вкъщи е бариста, затова тази година сме се насочили към усъвършенстване на уменията на баристата в домашни условия. Ще покажем как да си приготвим най-добре кафе вкъщи, ще разкажем какви са тайните на доброто кафе и кои са триковете, които използваме, за да имаме перфектна напитка от кафе, на която да се наслаждаваме.

Специално внимание ще обърнем на едно уникално кафе, което пристигна в България преди броени дни, а именно – най-доброто кафе в Гватемала за тази година и второто най-високо оценено кафе в света до момента! Заслужава си да се говори за това кафе и да се разкаже неговата история, а също така – безценно е да се опита… защото кога друг път бихте пили от най-доброто кафе в света, оценено от международно експертно жури?


Ще организираме и традиционната викторина за любителите на кафе с въпроси за кафето. Победителите във викторината ще получат пакет Specialty Coffee.

Всички кафета и оборудване са предоставени от нашия генерален спонсор DABOV Specialty Coffee.


Млякото, с което ще се работи е предоставено от нашия основен спонсор HARMONICA – био мляко, специално разработено от Асоциация на българските баристи и Harmonica за капучино, лате и всички напитки, приготвяни от баристите с мляко.

 

 

ПРОГРАМА 2016

 

 

9.11.2015 – СРЯДА

 

 

13:00 ДЕМОНСТРАЦИЯ Японски технологии за приготвяне на кафе у дома – демонстрация и дегустация на кафета. Място на провеждане: Изложбена зала 6, щанд С6.

 

15:00 СЕМИНАР Specialty Coffee – от фермата до чашата – лектор Йордан Дъбов.

* Затворен семинар. Изисква се предварително записване на имейл: office@barista.bg. Място на провеждане: Конгресен център, ет. 1, зала „Рила“

 

16:00 ч. ОБЯВЯВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ ВЪВ ВИКТОРИНАТА ЗА ДЕНЯ И РАЗДАВАНЕ НА НАГРАДИТЕ. Място на провеждане: Изложбена зала 6, щанд С6.

 

 

10.11.2015 – ЧЕТВЪРТЪК

 

10:00 ч. ЛЕКЦИЯ на Йордан Дъбов. Изложбена зала 6, зона Гастрономикс.

 

 

11:00 ч. ДЕМОНСТРАЦИЯ Как да приготвим кафе във Вакуумна кана – демонстрация на техника за приготвяне на кафе във вакуум кана и дегустация на кафета.

* Отворено събитие. Място на провеждане: Изложбена зала 6, щанд С6.

 

 

13:00 ч. ДЕМОНСТРАЦИЯ Как да приготвим кафе в Chemex – демонстрация на техника за приготвяне на кафе в Хемекс и дегустация на кафета

* Отворено събитие. Място на провеждане: Изложбена зала 6, щанд С6.

 

 

15:00 ч. ДЕМОНСТРАЦИЯ Как да приготвим кафе във V-60 – демонстрация на техника за приготвяне на кафе във V-60 и дегустация на кафета

* Отворено събитие. Място на провеждане: Изложбена зала 6, щанд С6.

 

16:00 ч. ОБЯВЯВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ ВЪВ ВИКТОРИНАТА ЗА ДЕНЯ И РАЗДАВАНЕ НА НАГРАДИТЕ, Изложбена зала 6, щанд С6

 

 

 

11.11.2015 – ПЕТЪК

 

 

11:00 ч. ДЕГУСТАЦИЯ: Дегустация на кафе от Гватемала  – ферма Калибус Ла Сиера – Най-доброто кафе в Гватемала за 2016 г. и второто най-високо оценено в света за 2016 г.  

* Затворена дегустация. Изисква се предварително записване на имейл: office@barista.bg. Място на провеждане: Конгресен център, ет. 1, зала „Рила“

 

 

14:00 ч. ДЕМОНСТРАЦИЯ: Еспресо – основни техники – лектор Йордан Дъбов, кафе инструктор

* Отворено събитие. Място на провеждане: Изложбена зала 6, щанд С6.

 

16:00 ч. ОБЯВЯВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ ВЪВ ВИКТОРИНАТА ЗА ДЕНЯ И РАЗДАВАНЕ НА НАГРАДИТЕ, Изложбена зала 6, щанд С6

 

16:00 ч. БАРИСТА ПАРТИ: Каним всички баристи да се включат в нашето парти. Ще опитваме кафета, ще рисуваме с мляко и ще си поговорим за новостите в бранша.

* Отворено събитие. Място на провеждане: Изложбена зала 6, щанд С6.

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

 Абонамент за кафе на месеца – 12 пакета по 200,8 гр.

Абонамент за кафе на месеца – 12 пакета по 200,8 гр.

Абонаментът  за кафе на месеца ти подсигурява пакет от 200.8 г прясно изпечено кафе всеки месец. Ако се д..

199,00 лв. 240,00 лв.

 Абонамент за кафе на месеца – 24 пакета по 200,8 гр.

Абонамент за кафе на месеца – 24 пакета по 200,8 гр.

Абонаментът  за кафе на месеца ти подсигурява пакет от 200.8 г прясно изпечено кафе всеки месец. Ако се д..

369,00 лв. 480,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Най-доброто от Ел Салвадор
Конкурсът за специално кафе в Салвадор „The best of El Salvador“ започна, като през първата седмица от 2-ри до 8-и май най-добрите ферми на Ел Салвадор ще имат възможността да представят своите кафета пред международно жури, част от което е и Йордан Дъбов. На 8-и май ще се състои аукцион, на който дегустираните и оценени кафета ще могат да се закупят онлайн.Под секрет можем да заявим, че между кафетата има и такива с над 90 точки, което е наистина изключително. Конкурсът „The best of El Salvador..
DABOV Specialty Coffee купи най-доброто кафе от COE Guatemala за 2016
Нямаме думи да опишем радостта и гордостта си от факта, че DABOV Specialty Coffee закупи кафе №1 за Гватемала, победител на най-престижния международен конкурс за кафе Cup of excellence 2016. За първи път в историята на СОЕ Гватемала кафето победител ще се пие в Европа! ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ ЗА СUP OF EXCELLENCE Кафето, заело първо място в конкурса е от ферма Калибус ла Сиера на фермера Серазо Помпейо, намираща се в Гватемала, регион Ел Прогресо. Оценено първо от национално и след това от междунар..
Топ 3 на най-добрите кафета в света за 2016г.
Тази година най-престижното състезание Cup of Excellence 2016 се проведе в 4 държави и вече приключи в 3от тях, като това ни дава възможността да определим топ 3 на най-добрите кафета в света. Коста Рика, Гватемалаи Хондурас вече обявиха своите първенци, а в Бразилия това ще се случи есента.  Всяко едно от тях е оценено с над 90 точки от максимални 100 и е дегустирано поне 6 пъти от всеки член на журито. Не е трудно да се досетим, че всяко едно кафе, заело първо място на конкурса ..
Отлага се пътуването на Йордан Дъбов до ферма Моплако
Отлага се пътуването на Йордан Дъбов, който трябваше да посети фермите на Хелена Георгиалис, която произвежда едни от най-вкусните кафета, които сме представяли на българския пазар, а именно - етиопското Моплако. В имейл от началото на седмицата Хелена препоръча всички пътувания към страната да бъдат отложени: Ситуацията в Етиопия се влошава, като всеки ден избухват нови боеве в южната част на страната. Правителството е обявило извънредно положение вследствие на продължаващите ве..

Най-нови публикации - Всички публикации

Рекордни цени на конкурса Oro de Santa Barbara
Малките и средните производители бяха големите победители в състезанието "Oro de Santa Barbara", като няколко от тях продадоха кафето си на хиляда долара за сух материал.В продължение на четири дни, на 25 международни съдии от единадесет националности, дегустираха 60 лота кафе, които са предварително квалифицирани за участие в конкурса, като трябваше да изберат десетте най-ароматни кафета от "земята на тръстиката".Зърното отглеждано в долините на Сан Хосе, стана победител на Oro de Santa Barbara..
Oro de Santa Bárbara, най- добрата реколта на Запада
Санта Барбара, Хондурас е дом на IV Фестивал на Кафето, където 25 международни съдии от 11 държави- Германия, Канада, Япония, Китай, Холандия, Русия, Корея, Сингапур, САЩ и България, заедно със съдиите Шери Джонс и Ез Йон, ще дегустират най- доброто кафе, произведено в региона за 2018 година. Капирането и квалификациите започват днес, като в Събота ще бъдат обявени и победителите, а в Неделя ще бъде оценяването и наддаването за най- добрите избрани кафета.  ..