Месец на централноамериканските кафета

Месец на централноамериканските кафета



Изключително сме горди, че имаме възможността да предлагаме първокачествени кафета, отгледани в плодородните почви на Централна Америка, затова решихме да посветим месец май именно на тях. Представяме ти 5 невероятни кафета, кое от кое по-вкусно и ароматно. Ето какво ще откриеш във всеки един пакет кафе от майската ни селекция:





Гватемала-Манила де Сан Игнасио

• вкус - къпина, ананас, лимон, шоколад и карамел

• аромат- мед, кайсия, масло, млечен шоколад

• тяло - кремообразно

• послевкус - мек и приятен

• сорт - Катура, Бурбон

Този вкус идва от далечна Гватемала, ферма Сан Игнасио. Кафето се отглежда на стръмни склонове и получава ограничено количество слънчева светлина, в резултат на което черешките узряват по-бавно, развиват по-висока концентрация на захар и така се получава сладкият и комплексен вкус на това кафе.

В момента Гватемала ни е много на сърце, тъй като само след броени дни там ще се проведе конкурсът Cup of excellence 2016, където Йордан Дъбов ще дегустира най-добрите гватемалски кафета, заедно с другите членове на международното жури, за да определят победителя. 


Панама Бамбито

•  вкус - сушена смокиня, карамел, лешник, бадем

•  аромат - карамелизирани плодове и печени ядки

•  тяло - силно

•  послевкус - приятна плодова сладост

• сорт - Катура: 45%, Катуаи: 50%, Типика: 5%

Кафето е отгледано в Панама, ферма Бамбито, разположена в подножието на едноименната планина. След премахване на обвивката от плода, кафето се оставя да изсъхне за 12 часа на слънце. Оставя се да достигане 11-12% влажност на зърното. Всяка от различните партиди кафе се дегустира в самата ферма, като се запазва информацията от дегустацията, датата на прибиране на реколта и процеса на обработка.

Коста Рика – Доня Илеана

• вкус - сушени плодове,малини, ягоди

• аромат - канела и кафява захар

• тяло - кремообразно

• послевкус - продължителен и сладък

• сорт - Катура


Каквото и да кажем за вкуса на това кафе, ще е малко. Уникалният му профил се дължи на силните ветрове и ниските температури в региона, които създават идеални условия за отглеждането на кафе. Коста Рика-Доня Илеана спечели 32 място на престижния конкурс Cup of excellence през 2015 г.


Био кафе Хондурас

• вкус - стафиди и нотки на карамел и ябълка

• аромат - мек аромат на карамел, ванилия и цитрус

• тяло - кремообразно

• послевкус - продължителен, сладък

• сорт- типика

Кафето идва от Хондурас, ферма Алто де лос Сантос и е био сертифицирано от Асоциация за контрола на качеството на кафето в Хондурас. Тероарът в Хондурас около Алто де лос Сантос е изключително благоприятен, като благодарение на вулканичната активност, почвата предлага богата съвкупност от ценни соли и вещества.


Био кафе Никарагуа - Сан Хуан дел Рио Коко

• вкус - какао, сушени плодове

• аромат - нотки на лешници

• тяло - нежно

• послевкус - продължителен, сладък

• сорт- типика

Кафе Сан Хуан дел Рио Коко идва от североизточна Никарагуа и е ново в нашето портфолио. Регионът е известен с това, че 75% от кафето, отгледано там е сертифицирано като био кафе.

Ако още не си опитал някои от тези кафета, сега е моментът да го направиш, защото само през май получаваш -15% отстъпка за всеки пакет от 200.8 гр. Поръчай през нашия онлайн магазин или заповядай на адрес гр. София, ул.Любен Каравелов 58. 

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

КАФЕ НА МЕСЕЦ МАЙ 2016 -  Панама Бамбито 200.8 гр.

КАФЕ НА МЕСЕЦ МАЙ 2016 - Панама Бамбито 200.8 гр.

Висококачествено кафе с наситени плодови нюанси на червен горски плод и интересен привкус на ка..

15,80 лв.

КАФЕ НА МЕСЕЦ МАЙ 2016 - Коста Рика - Доня Илеана 200.8 гр.

КАФЕ НА МЕСЕЦ МАЙ 2016 - Коста Рика - Доня Илеана 200.8 гр.

Изключително кафе с изразена и неподправена сладост. В чашката ще откриете вкуса на сушени плодове, малини и яг..

28,40 лв.

..

0,00 лв.

КАФЕ НА МЕСЕЦ МАЙ 2016 - Био кафе Никарагуа - Сан Хуан дел Рио Коко 200.8 гр.

КАФЕ НА МЕСЕЦ МАЙ 2016 - Био кафе Никарагуа - Сан Хуан дел Рио Коко 200.8 гр.

Кафе с изразенаа цитрусова сладост. В чашката се открояват нюансите на какао и сушени плодове. Ароматът носи..

11,60 лв.

Свързани статии

2015 година в събития
Ето, че измина още една година и с най-голяма радост очакваме предизвикателствата, които 2016-та ни е подготвила. Приветстваме я с отворени обятия, защото 2015-та беше изключително успешна и благоприятна за нас. Белязани с много събития и емоции, изминалите месеци оставиха някои запомнящи се моменти, които бихме искали да споделим с теб. От My gourmet cafe до DABOV Specialty CoffeeПрез есента на далечната  2008 г. стартира нашият много личен проект My gourmet cafe, който с времето..
Нов вкус от далечна Гватемала
Не крием, че сме влюбени в кафетата от Централна  Америка заради екзотичните вкусове, които крият в себе си. След успеха на любимата ни Доня Илеана от Коста Рика, която се превърна в тотален фаворит на българските любители на specialty кафета, ние отново решихме да заложим на кафе, отгледано в плодородните почви на Латинска Америка. Не се и съмнявахме, че от Гватемала ще пристигне такъв несравним вкус, защото не за първи път се доверяваме на тамошните фермери.НАУЧИ КОИ ГВАТЕМАЛСКИ КАФЕТА СА..
Къде ще ни откриете през април
За пореден път екипът на DABOV Specialty Coffee ще вземе участие в изложението „Вино и храна”, който за четвърта година се провежда в морската ни столица Варна. На изложението винарски изби и производители на хранителни продукти от цялата страна ще покажат своето производство от вина, меса, сирена, колбаси и хлебни изделия. Цялото събитие ще бъде съпроводено от тематични лекции за виното, храната и естествено, кафето. Йордан Дъбов отново ще бъде част от лекторите и ще разкаже любопитни факт..
Конкурсът "Best of El Salvador" приключи
Както вече обявихме, в периода от 2-ри до 8-и май се проведе за първи път конкурсът и аукцион Best of El Salvador, организиран от основателя на Ona Coffee и Project Origin - Саша Шестич. Идеята за събитието се заражда от факта, че тази година, престижното състезание Cup of excellence 2016 се провежда само в 4 страни, изключвайки една от основните производителки на специално кафе - Ел Салвадор. Въпреки нововъведената политика от Alliance for coffee excellence обаче, Саша вярва, че в Ел Салвадор с..
Cup of excellence Guatemala 2016 тече с пълна пара!
За всички фенове на първокласното кафе е ясно, че в момента се провежда най-престижният международен конкурс и аукцион за кафе – Cup of excellence 2016.НАУЧИ ВСИЧКО ЗА CUP OF EXCELLENCEТази година състезанието се провежда само в четири държави – Гватемала, Хондурас, Бразилия и Коста Рика, което предизвика неодобрение у някои кафе експерти, но от друга страна така се зароди идеята за проекта Best of El Salvador, където Йордан Дъбов беше част от международното жури и дегустира десетки кафета, от ..
COE Гватемала 2016 в момента…
Както обещахме, ще те държим в течение със случващото се в далечна Гватемала, където се провежда конкурсът Cup of excellence Guatemala 2016. Освен провеждащата се в момента дегустационна сесия (която трае 5 дена), проектът дава възможност на журито да посети фермите-победителки от миналогодишното издание на конкурса и да се запознае с фермерите, положили толкова много труд и усилия за да произведат първокласно кафе. Тяхната мотивация за отглеждането на специално кафе идва от справедливата цена, ..
Запознай се с кафе Панама - Гран дел Вал
Днес ти представяме поредното кафе от Project Origin, което вече се превръща в тотален фаворит – Панама – Гран дел Вал.Прeз годините сме имали много кафета от тази централноамериканска страна и никога не са ни разочаровали. ВИЖ КОИ ДРУГИ ПАНАМСКИ КАФЕТА СМЕ ИЗПИЛИКaфеената плантация на семейство Фернандез е разположена в северните планински райони на Панама, в малкото градче Букет, в провинция Чирики. При надморска височина над 1600 м., този красив регион се характеризира с лека мъгла, богата ву..

Коментари към "Месец на централноамериканските кафета"

Най-нови публикации - Всички публикации

Рекордни цени на конкурса Oro de Santa Barbara
Малките и средните производители бяха големите победители в състезанието "Oro de Santa Barbara", като няколко от тях продадоха кафето си на хиляда долара за сух материал.В продължение на четири дни, на 25 международни съдии от единадесет националности, дегустираха 60 лота кафе, които са предварително квалифицирани за участие в конкурса, като трябваше да изберат десетте най-ароматни кафета от "земята на тръстиката".Зърното отглеждано в долините на Сан Хосе, стана победител на Oro de Santa Barbara..
Oro de Santa Bárbara, най- добрата реколта на Запада
Санта Барбара, Хондурас е дом на IV Фестивал на Кафето, където 25 международни съдии от 11 държави- Германия, Канада, Япония, Китай, Холандия, Русия, Корея, Сингапур, САЩ и България, заедно със съдиите Шери Джонс и Ез Йон, ще дегустират най- доброто кафе, произведено в региона за 2018 година. Капирането и квалификациите започват днес, като в Събота ще бъдат обявени и победителите, а в Неделя ще бъде оценяването и наддаването за най- добрите избрани кафета.  ..