КОНКУРС „ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО С МЛЯКО“

КОНКУРС „ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО С МЛЯКО“

В рамките на СИХРЕ, DABOV Specialty Coffee и Асоциация на българските баристи организират конкурса „ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО С МЛЯКО“, на който баристи, любители и професионалисти от цялата страна ще могат да покажат своите умения. Конкурсът ще се състои на 13-ти и 14-ти ноември от 11:00 до 18:00 ч. Мястото е зала 6, Асоциация на българските баристи. (Интер Експо Център)

Каним всички баристи да покажат своите умения в приготвянето на лате или капучино. Снимката с най-много лайкове във facebook.com/barista.bg ще бъде наградена. А създателят на капучиното ще получи подарък от DABOV Specialty Coffee.

Очакваме Ви!

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Инструменти за лате арт

Инструменти за лате арт

Комплект инструменти за лате арт - 3 бр. За баристи и любители, които държат на качествените инструменти за приготвяне н..

69,00 лв.

Лате арт писалка - Concept Art

Лате арт писалка - Concept Art

Прецизно заостреният връх на писалката осигурява перфектна точност при работа. За по-добро и прецизно изпълнение на ваши..

28,00 лв.

Бариста - Любител

Бариста - Любител

Ароматът на кафе рано сутрин и онази тънка струйка трепкащ дим, който се носи над чашката... Вкусът от първата глътк..

120,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Курс Бариста Любител
С най-голямо удоволствие ви съобщаваме, че на 10.10.2015 ще се проведе курс Бариста Любител, който е предназначен за непрофесионалисти и любители на кафеените напитки. Курсът е с продължителност от 9.30 до 14.30 и ще се проведе в залата на Dabov Specialty Coffee Academy на ул. Любен Каравелов 58. Програмата започва с теоретична част и завършва с дегустация и определяне на вкусови профили и характеристики.Желаещите да се запишат за курса могат да го направят на телефони 0884 1..
DABOV Specialty Coffee на изложението СИХРЕ
От 11 до 14 ноември 2015 г., в Интер Експо Център ще се проведе ежегодното издание на изложението СИХРЕ - специализирана изложба за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване. Тази година, DABOV Specialty Coffee и Асоциация на българските баристи, имат за цел да Ви запознаят с най-новото от света на кафето, а именно набиращото все повече почитатели Specialty Coffee. Разширяването на Specialty Coffee културата тази година се оказа ключово в световен мащаб. Развитието в тази ..
Кафе Коста Рика - Доня Илеана е вече тук!
С най-голяма радост Ви споделяме, че дълго чаканото кафе от Коста Рика, ферма Доня Илеана е вече при нас и се пече! Няма как да прикрием вълнението си от тази новина, тъй като това не е просто кафе. Кафе Коста Рика-Доня Илеана е един от финалистите на Cup of Excellence 2015 и получи впечатляващите  85.68 точки.Както вече Ви казахме, това костариканско кафе има уникален вкусов профил – вкус на сушени плодове, малини и ягоди, както и аромат на канела и кафява захар. Тялото е кремообр..
Как се отглежда вкусна чаша кафе
"Кафето е сложен и дълъг процес, който свършва в чаша, като най-важното, което трябва да запомним според Асоциацията на българските баристи (АББ) е, че ароматната течност е плод и трябва да има вкус на плодове."www.dnes.bg са посветили една изключително интересна статия на тема "Как се отглежда вкусна чаша кафе". В нея ще прочетете за нашия нов фаворит - кафе Коста Рика, от ферма Доня Илеана - какъв е вкусът му и от къде произхожда това кафе. Както знаете Коста Рика - Доня Илеана е много специал..
Световен бариста шампионат 2016 в Дъблин
Юни е специален месец за всички кафе любители в ирландската столица Дъблин, където вече тече третият ден от Световния бариста шампионат за 2016 г. Tова е най-значимото ежегодно бариста състезание, което се организира от WCE (World Coffee Events)  и целта му е да се фокусира върху популяризирането на кафе културата, както и подобряването и развитието на професията бариста. Освен основните организатори WCE, събитието се подкрепя от маркикато  Hario, Mahlkoenig и Brita.Всяка година шампио..

Коментари към "КОНКУРС „ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО С МЛЯКО“"

Най-нови публикации - Всички публикации

Рекордни цени на конкурса Oro de Santa Barbara
Малките и средните производители бяха големите победители в състезанието "Oro de Santa Barbara", като няколко от тях продадоха кафето си на хиляда долара за сух материал.В продължение на четири дни, на 25 международни съдии от единадесет националности, дегустираха 60 лота кафе, които са предварително квалифицирани за участие в конкурса, като трябваше да изберат десетте най-ароматни кафета от "земята на тръстиката".Зърното отглеждано в долините на Сан Хосе, стана победител на Oro de Santa Barbara..
Oro de Santa Bárbara, най- добрата реколта на Запада
Санта Барбара, Хондурас е дом на IV Фестивал на Кафето, където 25 международни съдии от 11 държави- Германия, Канада, Япония, Китай, Холандия, Русия, Корея, Сингапур, САЩ и България, заедно със съдиите Шери Джонс и Ез Йон, ще дегустират най- доброто кафе, произведено в региона за 2018 година. Капирането и квалификациите започват днес, като в Събота ще бъдат обявени и победителите, а в Неделя ще бъде оценяването и наддаването за най- добрите избрани кафета.  ..