Държите ли температурата под контрол?

Държите ли температурата под контрол?

Ето как ще знаете точната температура, наливайки с кетъл V60

Любителите на хубавото кафе знаят, че теглото,времето и температурата са основни при приготвянето на добрата порция кафе.Повечето са съгласни, че най-добрата температура на водата за екстракция трябва да е между 90-96С. За да измерите това, ви трябва термометър, но за да се измери точно, ви трябва нещо специално: термометърът на Харио за V60 носи улеснение и точност на измерването на температурата,за да можете да приготвяте и споделяте вкусно кафе с любимите си хора.

Новият термометър е направен заV60 Drip Kettle Buono. Изтънченият дигитален термометър мигновено измерва промяната в температурата на водата, дори докато наливате. И след като чайникът на V60 Buono е изключително подходящ за екстракция, Харио също така са разработили поставка, която да пасва на всичките му размери:

  • VKB-100HSV
  • VKB-120HSV
  • EVKB-80HSV

Употребата е лесна: закрепете поставката на термометъра на капачката на кетъла и вкарайте термометъра през дупката.Натиснете бутона и температурата се изчислява на малкия дисплей до пет секунди.

Това е.

Основният фокус на продуктите на Харио е точността.Ако мислите, че температурата е същата във всеки един чайник, помислете пак.Температурата се различава според размера на чайника, количеството вода,точката на измерване и сезоните.

За да имате същата температура на водата при екстракция, Харио са се погрижили специално за точката на измерване.Внимателно избран ъгъл за поставяне на термометъра, за да се достигне корена на дюзата, което позволява автоматично да се измери температурата, докато наливате. Така температурата на най-ефективното място се измерва с лекота.

Функционалната красота е ядрото на всеки дизайн на Харио. Много други кетъли имат термометър, но Харио си позволиха да добавят дигитален дисплей. Виждайки стойността в числа в реално време, се дава ясна и точна информация, дори по време на екстракцията. Поддръжката на термометъра също е безпроблемна, тъй като лесно се отстранява от кетъла.

Харио е японска компания за производство на топлинно-устойчиви стъклени съдове,основана през 1921. Иновативни стъклени съдове и прибори за приготвяне на кафе като V60 и TCA Syphon, ви дават не само специален вкус, но и пестят време, и създават здрава връзка между клиент и бариста. Съчетавайки функционалност и изтънчен дизайн,продуктите на Харио от години са получили интернационално внимание.

[ПОДРОБНОСТИ]

  • 4-цифров дигитален LCD
  • Температурни граници на термометърната част: 0°C - 110°C (VTM-1B) или 32°F - 230°F
  • Оперативни температурни граници на основното тяло: 0°C - 50°C (VTM-1B) или 32°F - 122°F (VTM-1B-U)
  • Точност: 0°C - °C : ±1°C / 100°C - 110°C : ±2°C (VTM-1B) или 32°F - 212°F : ±2°F / 212°F - 230°F : ±4°F (VTM-1B-U)
  • Автоматично се изключва след 45 минути
  • Алкална батерия LR-44×1
  • Дисплей в Целзий и Фаренхайт
Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Харио - Кана за заливане на кафе

Харио - Кана за заливане на кафе

Метална кана Харио за приготвяне на кафе чрез филтриращ метод.Чудесен за приготвяне на филтрации, хемекс, френска преса...

102,00 лв.

 Абонамент за кафе на месеца – 12 пакета по 200,8 гр.

Абонамент за кафе на месеца – 12 пакета по 200,8 гр.

Абонаментът  за кафе на месеца ти подсигурява пакет от 200.8 г прясно изпечено кафе всеки месец. Ако се д..

199,00 лв. 240,00 лв.

КАФЕ НА МЕСЕЦ МАРТ 2017 Пуерто Рико -Сан Педро

КАФЕ НА МЕСЕЦ МАРТ 2017 Пуерто Рико -Сан Педро

В чашката на това кафе от ферма Сан Педро се открояват нюанси на тъмен шоколад и карамел.  Тялото е баланс..

37,20 лв.

Харио - Tермометър за кана Буоно VTM-1B

Харио - Tермометър за кана Буоно VTM-1B

Един изключително удобен термометър, направен за кетъл Харио. Измерва температурата на водата в реално време, дори като ..

200,28 лв.

Свързани статии

Любители на кафето
Великобритания:Историята на разпространение на кафето във Великобритания се отличава много от това, което се е случвало в страните от Континентална Европа.Първо, епохата, през която са се популяризирали „къщите на кафето” тук е била много кратка. Второ, бързо се вкоренила традицията за пиене на кафе в домашна обстановка. Изхождайки от свидетелствата, голяма част от англичаните считали процеса на приготвяне за твърде сложен. Много по-просто и приятно било да си приготвят чай.Въпреки това Великобр..
Кения Кегуа
Земеделските производители в Кегуа са засадили първите кафеени храсти през 1950 година и са обособили кооператив от производители, който разполага с 2 фабрики за мокър процес на обработка. Кооперативното дружество се намира в областта Кириняга, на изток от вулканичните склонове на планината Кения. При хубаво време се открива величествена гледка към връх Кения. В непосредствена близост до Кегуа има естествени гори, в които има множество пчелни кошери. Хората от района вярват, че присъствието на п..
Коста Рика Блу Маунтин
Кафето Блу Маунтайн от Коста Рика идва от областта Месета Сентрал, или централната долина в Коста Рика, където се намира кооператива Кафеталера Туртон. Малките производители на кафе имат възможността да прилагат екологично съобразни технологии за отглеждане на кафето. Кафетата се обработват с мокър процес на обработка, като по този начин кафето придобива изчистен аромат. Въпреки името си, кафето няма прилика с Ямайка Блу Маунтайн.След като дегустирахме кафето, установихме приятен аромат, в който..
Присъединихме се към Alliance for Coffee Excellence
От м. Август нашата фирма е член на Alliance for Coffee Excellence - организатор на единствения в световен мащаб конкурс за най-добро кафе Cup Of Excellence, който се организира в 11 страни производителки на кафе всяка година. Welcome New Members in August While ACE membership follows the program calendar for Cup of Excellence and runs Feb-Jan, there is still..
Предстои "Фестивал Вино и Храна" - Варна 2017
И тази година DABOV Specialty Coffee ще наслади със своите пъстроцветни аромати на кафе и чай DelmarTe посетителите на изложението „Вино и храна“ . Събитието ще се състои в морската ни столица Варна от 21-и до 23-и април. На този брой „Вино и храна“ , ние от DABOV Specialty Coffee ще ви зарадваме с нашето кафе за месец април – Етиопия Моплако, чийто аромат ще ви потопи в една свежа пролетна атмосфера на цветя и мед. За любителите на чай сме подготвили експлозия от най-различни арома..
В очакване на Cup of Excellence 2017!
Всяка година в далечните от нас земи на Латинска Америка и Африка, се провежда престижният международен конкурс Cup of Еxcellence. В конкурса се включват всички фермери, които представят своята реколта от сурово кафе.   Селектиран кръг от ценители, производители и познавачи на перфектния вкус на кафето се събира заедно в една международна неправителствена организация, наречена Alliance of Coffee Excellence. Именно тя е главният виновник и организатор на традиционния, eжегоден ..
DABOV Specialty Coffee вече и в Hombry Shop, Синеморец!
DABOV Specialty Coffee има удоволствието да ти представи уникалния черноморски магазин – Hombry Shop. Ще го откриеш не къде да е, а в Синеморец. Като казваме Синеморец, няма как да не си представяме безкрайната синева на южното ни Черноморие.Традиционно, в Hombry Shop ще намериш крафт питиета, даващи разнообразие от бира и вино. Изключително подходящи за летния сезон. Като ценител на висококачествените напитки, Hombry Shop освен хубави алкохолни питиета вече предлага и хубаво, спец..