DABOV Specialty Coffee на изложението СИХРЕ

DABOV Specialty Coffee на изложението СИХРЕ

От 11 до 14 ноември 2015 г., в Интер Експо Център ще се проведе ежегодното издание на изложението СИХРЕ - специализирана изложба за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване.

 Тази година, DABOV Specialty Coffee и Асоциация на българските баристи, имат за цел да Ви запознаят с най-новото от света на кафето, а именно набиращото все повече почитатели Specialty Coffee. Разширяването на Specialty Coffee културата тази година се оказа ключово в световен мащаб. Развитието в тази област се дължи на Alliance for Coffee Excellence – алиансът, който организира единствения в световен мащаб конкурс за подбиране на перфектно кафе – Cup Of Excellence. Благодарение на Alliance for Coffee Excellence кафето започва да се приема като социален проект, а целта на организацията е да запознае потребителя или пекаря на кафе с фермера.

Прочетете повече за миналогодишното ни участие на изложението СИХРЕ.

АББ има за цел да представи на баристите един нов поглед към кафе-напитката – и всъщност да се върне назад към основата на бариста професията, а именно да акцентира върху познаването на кафето и какво го прави по-специално.

Затова програмата на АББ на изложението СИХРЕ е насочена към опознаване на специалното кафе. За целта ще организираме 2 лекции, 2 семинара, 2 дегустации на Specialty Coffee, получило награда от Cup Of Excellence, 1 затворена дегустация за определяне на вкусов профил, 1 практически курс. Ще представим и традиционните алтернативни методи за приготвяне на кафе у дома – Хемекс и Харио. Освен всички презентации сме подготвили и два конкурса:

  • През цялото време баристи от цялата страна ще бъдат поканени да покажат своите умения и да споделят опита си с широката публика. Всеки един ще може да направи капучино и лате с рисунка, с което да се снима. В края на втория ден ще изберем най-красивата рисунка. А победителят ще получи специален подарък от  DABOV Specialty Coffee.
  • Вторият конкурс е за широката публика и ще представлява тест с въпроси на тема „кафе“. Един от отговорилите правилно на най-много въпроси ще получи подарък от  DABOV Specialty Coffee.
Млякото, с което ще се работи е предоставено от нашия спонсор OLYMPUS – най-доброто мляко за рисуване.Програма на събитието:
13.11.2015 – ПЕТЪК

11:00 ч. ЛЕКЦИЯ: Specialty Coffee – култура или проект – лектор Весела Василева, председател на АББ

12:00 ч. ДЕГУСТАЦИЯ: Дегустация на кафе от Коста Рика – ферма Доня Илеана – представяне на единственото в България кафе с 85,68 т. от международния конкурс Cup Of Excellence

13:30 ч. СЕМИНАР: Specialty Coffee или как се отглежда вкусна чаша кафе – лектор Йордан Дъбов, кафе експерт

15:00 ч. ПРЕЗЕНТАЦИЯ: Алтернативен метод за приготвяне на кафе у дома – Хемекс – презентатор Анна Грозданова, мениджър продажби

16:00 ч. ПРАКТИЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ: Еспресо – основни техники – курсът се води от Йордан Дъбов, кафе експерт

17:00 ч. БАРИСТА ПАРТИ: Каним всички баристи да се включат в нашето парти. Ще опитваме кафета, ще рисуваме с мляко и ще си поговорим за новостите в бранша.

14.11.2015 – СЪБОТА

11:00 ч. ЛЕКЦИЯ: Бариста – човекът зад вашата перфектна чаша кафе – лектор Весела Василева, председател на АББ

12:00 ч. ДЕГУСТАЦИЯ: Дегустация на кафе от Коста Рика – ферма Доня Илеана – представяне на единственото в България кафе с 85,68 т. от международния конкурс Cup Of Excellence

13:30 ч. СЕМИНАР: Specialty Coffee сортове – лектор Йордан Дъбов, кафе експерт

15:00 ч. ПРЕЗЕНТАЦИЯ: Алтернативен метод за приготвяне на кафе у дома – Харио - презентатор Иво Паспалски, графичен дизайнер

16:00 ч. ОБЯВЯВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛЯ В КОНКУРСА „ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО С МЛЯКО“

16:30 ч. РАЗДАВАНЕ НА НАГРАДИ

Обещаваме, че ще бъде интересно. Очакваме Ви!Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Харио - прозрачен уред за филтриране на кафе V60 - 02

Харио - прозрачен уред за филтриране на кафе V60 - 02

Лесен метод с филтрация за приготвяне на превъзходно кафе у дома, в офиса или във вашето кафене.Начин на употреба:1. Сгъ..

12,00 лв.

Хемекс кафеварка 6 чаши от CHEMEX®

Хемекс кафеварка 6 чаши от CHEMEX®

Кафеварката Хемекс се произвежда от Chemex Corporation в Питсфийлд Масачузетс.  Уредът е създаден през 1941 година ..

96,00 лв.

Бариста - Любител

Бариста - Любител

Ароматът на кафе рано сутрин и онази тънка струйка трепкащ дим, който се носи над чашката... Вкусът от първата глътк..

120,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Предстои специализираното изложение СИХРЕ
На щанда на My Gourmet World, в партньорство с Асоциация на българските баристи, ще бъдат представени специални кафета, приготвени по няколко алтернативни метода.Алтернативното извличане на екстракт от кафеените зърна е най-новата мода в баристиката. Баристите търсят начини да извлекат най-вкусната и ароматна част от съдържащите се етерични масла в кафееното зърно.Ще бъдат представени следните алтернативни методи за приготвяне на кафе:V60 – Уред за приготвяне на кафе на японската фирма Харио. Ко..
Кафе процеси, или от дървото до чувала
Трябва да призная, че в началото на моята кариера бях изключително фокусиран върху закупуването на кафета, преминали през мокрия процес. Преди да започнем да изпичаме кафетата сами, развивахме дистрибуционна дейност на вече изпечени в чужбина кафета и се опитвахме да ги реализираме в България. Всички кафета, които купувахме, бяха мокри - както моноарабиките, така и блендовете. Търсех за себе си и моите клиенти ясно изразената и характерна висока киселинност. А и понеже консумирам ..
DABOV Specialty Coffee Academy стартира!
Малко след започването на учебната година за учениците, курсовете в нашата кафе-академия също стартираха и записванията за тях вече текат с пълна пара. Всеки желаещ да стане професионален бариста или просто иска да получи нови знания за кафето и приготвянето му ще има тази възможност на нашите курсове - Бариста Любител и Бариста Маестро.Бариста Любител е курс, предназначен за тези от вас, които са почитатели на кафето и искат да научат повече за любимата си напитка. Не само ще получите теоретич..
Нашето кафе финалист на COE в Коста Рика пристига!
С най-голяма радост ви споделяме, че дългоочакваното био кафе от Коста Рика, един от финалистите на Cup Of Excellence тази година, вече е натоварено на кораб и пътува към нас. Предполагаемата дата на пристигане е 20-ти октомври, а на 2-ри ноември започваме да го печем. Защо сме толкова развълнувани? Защото кафето от ферма Доня Илеана има уникален вкусов профил, който се характеризира с изразена и неподправена сладост. В чашката ще откриете вкуса на сушени плодове, малини и ягоди, а в арома..
Как се отглежда вкусна чаша кафе
"Кафето е сложен и дълъг процес, който свършва в чаша, като най-важното, което трябва да запомним според Асоциацията на българските баристи (АББ) е, че ароматната течност е плод и трябва да има вкус на плодове."www.dnes.bg са посветили една изключително интересна статия на тема "Как се отглежда вкусна чаша кафе". В нея ще прочетете за нашия нов фаворит - кафе Коста Рика, от ферма Доня Илеана - какъв е вкусът му и от къде произхожда това кафе. Както знаете Коста Рика - Доня Илеана е много специал..
КОНКУРС „ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО С МЛЯКО“
В рамките на СИХРЕ, DABOV Specialty Coffee и Асоциация на българските баристи организират конкурса „ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО С МЛЯКО“, на който баристи, любители и професионалисти от цялата страна ще могат да покажат своите умения. Конкурсът ще се състои на 13-ти и 14-ти ноември от 11:00 до 18:00 ч. Мястото е зала 6, Асоциация на българските баристи. (Интер Експо Център)Каним всички баристи да покажат своите умения в приготвянето на лате или капучино. Снимката с най-много лайкове във fac..
Тиймбилдинг на Mondelez
Ние от DABOV Specialty Coffee винаги сме ценяли мнението и оценката от нашите клиенти и сме благодарни за всеки положителен отзив. Признателни сме за милия e-mail на нашите приятели от Mondelez, чийто тиймбилдинг организирахме.Много ви благодаря за представянето на баристите.Събитието беше супер!Велик Шутналов, маркетинг специалист, Mondelez..

Коментари към "DABOV Specialty Coffee на изложението СИХРЕ"

Най-нови публикации - Всички публикации

Рекордни цени на конкурса Oro de Santa Barbara
Малките и средните производители бяха големите победители в състезанието "Oro de Santa Barbara", като няколко от тях продадоха кафето си на хиляда долара за сух материал.В продължение на четири дни, на 25 международни съдии от единадесет националности, дегустираха 60 лота кафе, които са предварително квалифицирани за участие в конкурса, като трябваше да изберат десетте най-ароматни кафета от "земята на тръстиката".Зърното отглеждано в долините на Сан Хосе, стана победител на Oro de Santa Barbara..
Oro de Santa Bárbara, най- добрата реколта на Запада
Санта Барбара, Хондурас е дом на IV Фестивал на Кафето, където 25 международни съдии от 11 държави- Германия, Канада, Япония, Китай, Холандия, Русия, Корея, Сингапур, САЩ и България, заедно със съдиите Шери Джонс и Ез Йон, ще дегустират най- доброто кафе, произведено в региона за 2018 година. Капирането и квалификациите започват днес, като в Събота ще бъдат обявени и победителите, а в Неделя ще бъде оценяването и наддаването за най- добрите избрани кафета.  ..