Cup Of Excellence - Бразилия 2017

Cup Of Excellence - Бразилия 2017

През изминалата седмица се проведе международния конкурс Cup Of Excellence в Бразилия. Този път конкурсът съвместяваше два процеса на обработка – сух и полу-сух (полу-сух и мокър процес), което се отрази и на сложността на дегустационния процес. Надпреварата за първото място бе жестока, след като през 2016 г. на аукциона на полу-сухите кафета цената на 1 кг. от кафето победител на Хосе Жоаким Оливиера се продаде за 80 евро.

Най-високо оцененото кафе беше на Енрике Ливас Слопер де Араужо с 93,60 точки, фермата е Камосим и се намира в Монтаняс до Еспирито Санто.

Йордан Дъбов бе за пореден път (и втори за тази година) част от международното жури на Cup Of Excellence, което за 7 дни трябваше да опита 73 кафета, които се оказаха с изключително качество или точкувани с над 86 точки по 100-балната система на АСЕ от националното жури. Като изключителни международните съдии обявиха 32 от тях.

В категорията на „сухите кафета“ бяха допуснати 40 кафета, 35% от които идваха от региона Мантикериа в Минас Гераис, след това с 20 участника се нареди региона Черадо Минейро.

В категорията на „полу-сухите кафета“ се наредиха 33 участника, предимно от региона Матас в Минас Гераис.

BRAZIL. THE COFFEE NATION

Cup of Excellence - Бразилия 2017 е част от проекта "Brazil. The Coffee Nation", който се развива от Бразилската Aсоциация за специално кафе (BSCA) и Бразилската Агенция за насърчаване на търговията и инвестициите (Apex-Brasil) Apex-Brasil, и се фокусира върху промотиране на бразилските специални кафета на чуждестранния пазар. Целта е Бразилия да се позиционира в глобален мащаб като производител и износител на специални кафета. Проектът също така цели да покаже процесите на сертификация, новите практики за проследимост при специалните кафета, да се демонстрира отговорността към околната среда и т.н.

Част от този проект е и събитието International Coffee Week, което се проведе между 24-27 oктомври и на което Йордан Дъбов беше поканен като стратегически гост от Европа, предвид факта, че се цели развитие на външнотърговските взаимоотношения за продажба на специално кафе със САЩ, Япония, Корея, Австралия, Канада, Тайван/Китай, от Европа – Великобритания и Германия.

Предишното участие тази година на Йордан Дъбов в COE Беше в Коста Рика и се увенча с успех. Вече пием кафето на семейство Вилялобос от ферма Доня Илеана, което тази година се класира на 11-то място.

С нетърпение очакваме да разберем кой е фаворита на Йордан от Бразилия и дали ще имаме удоволствието да пием някой от победителите тук.

Останете в очакване на тези и други новини!

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Присъединихме се към Alliance for Coffee Excellence
От м. Август нашата фирма е член на Alliance for Coffee Excellence - организатор на единствения в световен мащаб конкурс за най-добро кафе Cup Of Excellence, който се организира в 11 страни производителки на кафе всяка година. Welcome New Members in August While ACE membership follows the program calendar for Cup of Excellence and runs Feb-Jan, there is still..
Нашето кафе финалист на COE в Коста Рика пристига!
С най-голяма радост ви споделяме, че дългоочакваното био кафе от Коста Рика, един от финалистите на Cup Of Excellence тази година, вече е натоварено на кораб и пътува към нас. Предполагаемата дата на пристигане е 20-ти октомври, а на 2-ри ноември започваме да го печем. Защо сме толкова развълнувани? Защото кафето от ферма Доня Илеана има уникален вкусов профил, който се характеризира с изразена и неподправена сладост. В чашката ще откриете вкуса на сушени плодове, малини и ягоди, а в арома..
Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители
Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа. Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичан..
Доня Илеана Коста Рика отново в DABOV Specialty Coffee
Много сме щастливи да споделим с вас възможността да пием чаша от новата реколта на Коста Рика – Доня Илеана. Както вече някои от вас помнят, през 2015г, закупихме цялата реколта на фермата от 590кг. Сега, две години по-късно, кафето е отново финалист и тази година на международния конкурс Cup of Excellence, където получи 88.24 точки от общо 100. Ние, от DABOV Specialty Coffee, сме много радостни, защото успяхме за втори път да се преборим сред многото компании на аукциона и да го спечел..
Cup Of Excellence Никарагуа 2018 приключи успешно
Изключително сме щастливи да споделим с вас новината, че вече имаме резултатите от COE- Cup Of Excellence Nicaragua 2018. В кратък разговор по телефона, Йордан Дъбов, който беше част от таз годишното международно жури, сподели: „ Това бяха четири дни, изпълнени с много изненадващи и вълнуващи кафета! Благодарим на всички фермерите от Никарагуа, които са положили огромен труд в отглеждането на толкова уникални и вкусни кафета! Опитахме няколко изключителни партиди кафе и се надявам нашето..

Коментари към "Cup Of Excellence - Бразилия 2017"