2015 година в събития

2015 година в събития

Ето, че измина още една година и с най-голяма радост очакваме предизвикателствата, които 2016-та ни е подготвила. Приветстваме я с отворени обятия, защото 2015-та беше изключително успешна и благоприятна за нас. Белязани с много събития и емоции, изминалите месеци оставиха някои запомнящи се моменти, които бихме искали да споделим с теб.
 

От My gourmet cafe до DABOV Specialty Coffee

През есента на далечната  2008 г. стартира нашият много личен проект My gourmet cafe, който с времето разшири дейността си и постепенно започнахме да събираме плодовете на нашия труд. В началото идеята беше да печем кафе с възможно най-високо качество, по възможно най-добрия за него и за нас начин. Това е нашата философия и до днес и нямаме намерение да я променяме. My gourmet cafe беше най-логичното за онова време име и сме му изключително благодарни за успехите, които ни донесе.
През 2015 г. нашата амбиция да направим гурме кафето достъпно за всички, ни подсказа, че името на нашия бранд трябва да е разпознаваемо и да се превърне в печат за качество. И тъй като сме семейна фирма, със семейни ценности, за нас няма по-логично наименование от DABOV. Така нашият проект от My gourmet cafe се превърна в DABOV Specialty Coffee.

 

DelmarTe се появи на бял свят

Една от причините 2015 година да е толкова ползотворна е, защото сбъднахме още една наша мечта – да продаваме чай със същото качество като нашето кафе. Чаят винаги е бил наша слабост, но за да започнем да го предлагаме на пазара трябваше много бързо да се запознаем с науката на напитката – как да избираме хубави чайове, как да ги дегустираме и смесваме. Така постепенно визуализирахме идеята за DelmarTe – 60 вида висококачествен чай, избран измежду над 3000 вида, всички те дегустирани от нас.
Като всеки наш проект, DelmarTe също беше много личен за нас, затова искахме да го усъвършенстваме. Трябваше да създадем нещо, което да допълва и символизира DelmarTe, затова се спряхме на ръчно изработена чаша. Не просто чаша, а чаша с история.
И ето, че година по-късно DelmarTe е познато име за много ценители на качествения чай, което може само да ни радва. Посетете www.delmarte.bg за да се запознаете с марката.


Нови етикети, същият вкус

Започнахме 2015-та с нагласата за големи промени - промени, които да бъдат значими и да ни помогнат в издигането на нашия бранд. Така се зароди идеята за нови етикети на нашите кафета. Етикетът е там, за да ти разкрие и най-малките детайли, които оказват влияние на крайния вкус на всяко кафе. За нас е важно всеки клиент да знае какво купува и от къде идва – ферма, фермер, регион, надморска височина, какъв е процесът на обработка, кога е изпечено.
ПРОЧЕТИ ИСТОРИЯТА НА ЕДНО СПЕЦИАЛНО КАФЕ
 


Нашият шоурум отвори врати

Както споменахме, за нас е важно нашите продукти да са лесно достъпни и това ни подтикна към идеята да създадем нов реален магазин, в сърцето на София, където да можеш лесно и бързо да ни посетиш. Изборът на място за нашето кафено кътче беше не лека задача, но сме щастливи от избора си, защото днес адрес Любен Каравелов 58 е символ на качественото кафе и първокласния чай. Ако все още не си ни посетил заповядай всеки делничен ден от 9.00 до 18.30, както и събота от 9.30 до 14.30 ч. Очакваме те!
 

Cup of excellence 2015 – Costa Rica

Всеки конкурс COE е малък празник за нас, защото той предвещава нови вкусове и аромати, оценени от най-компетентното жури в света. Cup of excellence е най-престижният конкурс и аукцион и дава възможно най-високата и значима оценка за едно кафе. През 2015 г. Йордан Дъбов беше част от журито на COE в Коста Рика, където се определи най-доброто кафе от костариканските ферми.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО НА КОНКУРСА

 

Фестивал „Вино и храна”

През юни 2015 във Варна се проведе ежегодния фестивал „Вино и храна” , където ние от DABOV Specialty Coffee участвахме със собствен щанд, на който предлагахме най-новите си кафета, както и традиционните  блендове - Vertigo и Coffee Religion. Като за десерт, в последния ден от фестивала Йордан Дъбов изнесе лекция на тема "Как да приготвим правилно кафе?"

  

17.06.2015

За някои това е един обикновен юнски ден, предвещаващ идването на горещото лято. За екипът на DABOV Specialty Coffee обаче, това бе малък празник. След като беше част от журито на COE в Коста Рика, Йордан Дъбов беше убеден, че е намерил едно изключително кафе, което трябва да се сподели с родните кафе любители. Точно така, говорим за познатото ти вече кафе от ферма Доня Илеана, чийто търг продължи над 6 часа. За щастие, нашето търпение се увенча с успех, благодарение на който днес можеш да пиеш от неустоимото кафе Коста Рика – Доня Илеана. Какво се случи през този паметен ден, можеш да прочетеш тук.

 

Станахме на 7!

На 1-ви октомври 2015 г. нашата фирма отпразнува 7-мия си рожден ден. Както всеки знае, първите 7 години са от голямо значение – период на развитие, израстване и създаване на ценности. През тези 7 години, ние се сблъскахме с какви ли не предизвикателства, които само ни помогнаха да изградим образа и характера на нашето име.
 

Активен октомври

Августиада 2015
През октомври 2015 в Стара Загора се проведе фестивалът за вино и културно наследство Августиада, в който нашият екип взе участие. Наред с българските винопроизводители, Йордан Дъбов разказа за кафето, и по-специално за Specialty Coffee културата, а всички любители на качественото кафе имаха възможност да посетят нашия еспресо бар.
СИХРЕ 2015
Октомври месец беше изключително натоварен за нашия екип, но преди всичко благоприятен. След Августиада, DABOV Specialty Coffee взе участие и в СИХРЕ - специализирана изложба за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване.
 

Коста Рика-Доня Илеана пристигна на родна земя!

След активния октомври, ноември започна изключително освежаващо с пристигането на дълго чаканото костариканско чудо от ферма Доня Илеана. Защо нямахме търпение за него? Заради оспорвания аукцион, несравнимия вкус и впечатляващия резултат на конкурса Cup of excellence?  Научете какво още прави Коста Рика-Доня Илеана толкова невероятно кафе.

 

Divino.Taste 2015

Всяка година през ноември, в НДК се провежда Divino.Taste - изложение на българските винопроизводители със съпътстваща програма от майсторски класове и лекции. Йордан Дъбов представи лекция на тема "Малко повече за приготвянето на кафе у дома" и приготви кафе на всички посетители чрез нашия любим метод Хемекс.
 

Наред с всички събития, не можем да не се похвалим и с медийните ни изяви в някои предавания и печатни издания. Изключително сме благодарни за професионалното отношение и интересът на медиите към specialty coffee културата, която от толкова време се опитваме да наложим.
 
Поглеждайки назад към всичко това, ние сме изключително благодарни за получените възможности, уроци и успехи. Вярваме, че новата 2016-та година ще бъде изпълнена с повече постижения и сполуки, благодарение на всички вас – любителите на качественото кафе. Подготвили сме нови проекти, които с радост ще анонсираме в най-близко бъдеще.
 
Enjoy the specialty coffee!
 


Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Хемекс кафеварка 6 чаши от CHEMEX®

Хемекс кафеварка 6 чаши от CHEMEX®

Кафеварката Хемекс се произвежда от Chemex Corporation в Питсфийлд Масачузетс.  Уредът е създаден през 1941 година ..

96,00 лв.

Хаус бленд Coffee Religion

Хаус бленд Coffee Religion

Еспресо бленд събран от нашите фаворити - Бразилия, Етиопия и Гватемала, до който искаме да се докоснат..

14,50 лв.

Черен чай "Арабски нощи" - DelmarTe Premium

Черен чай "Арабски нощи" - DelmarTe Premium

Черен чай от Цейлон с парченца портокал и вишна, цвят жасмин и рози. Съдържание: Черен чай, парченца портокал и вишн..

24,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Станахме на 7!
Днес, 1.10. празнуваме своя 7-и рожден ден и искаме да го споделим с теб. Затова в следващите седем дни даваме 7%отстъпка на всички пакети кафе. Така заедно ще отпразнуваме изминалите 7 години, през които единственото ни желание е било всеки ден да предлагаме все по-добро и по-добро кафе.С това единствено желание е свързана и работата на целия ни екип – от ентусиазирани млади хора, които са превърнали страстта си към доброто кафе в работа.Започнахме плахо, с бленда Импрешънс,..
Кафе Академия 2016
Новата година вече стартира и по този повод обявяваме и нови дати за курсовете от нашата Кафе Академия за периода януари-март 2016.Курс Бариста-Любител23 януари (събота) 9.30-14.30 ч.27 февруари (събота) 9.30-14.30 ч.26 март (събота) 9.30-14.30 ч.Място на провеждане: гр. София, ул. Любен Каравелов 58Можете да се запишете през нашия онлайн магазин, на място или на тел. 0884 12 00 55Курс Бариста-Маестро27-28 януари (сряда – четвъртък) 9:30 – 17:00 ч.24-25 февруари (сряда –..
Добрият малък бизнес: Екстремно добро кафе! От DABOV!!!
"Да имаш малък бизнес в никакъв случай не означава, че не можеш да работиш на глобално ниво и да си сътрудничиш с производители от цял свят. Малкият бизнес, поне този, за който ние говорим в поредицата “Добрият малък бизнес”, е онзи, който се свързва с безкомпромисност към качеството, с това всеки продукт да минава през ръцете и очите на предприемача, което пък предопределя ограничения, бутиков обем и честната цена за него.Едно голямо доказателство за това е DABOV Specialty Coffee. Това е и..
Vertigo е кафе на месец февруари 2016
С настъпването на новия месец, решихме да ти предложим нещо различно, а именно еспресо бленд. Представяме ти Vertigo – смес, събираща вкусове от далечни и екзотични земи – Индонезия, Колумбия и Гватемала.Vertigo ще ти направи впечатление с игривия си вкус на червени плодове, боровинки и какао, а свежият му аромат и дългият послевкус ще те накарат да посегнеш към втора чашка.Какво прави Vertigo толкова специално кафе?Сместа е 100% Арабика, съставена от сортовете Типика, Бурбон и Катура...
Йордан Дъбов на представянето на Saeco Incanto
На събитието лично се запознах се г-н Дъбов, както и с възможностите и предимствата на кафемашината Saeco Incanto. Там опитах и най-доброто еспресо, което съм пила – без горчивина, с лек сладко-кисел вкус, с много аромат и емоция – точно каквото трябва да бъде първокласното. Затова реших, че един личен и задълбочен разговор с г-н Йордан Дъбов може да бъде много интересен и полезен за разкриването на тайната за приготвяне на първокласно кафе у дома. Вижте какво точно ми сподели той за качест..
DABOV Specialty Coffee на Bulgaria Web Summit 2016
Известен факт е, че където се случват интересни неща, там е и екипът на DABOV Specialty Coffee. С най-голямо удоволствие ще споделим, че през февруари ще присъстваме на едно изключително интересно събитие, където ще приготвяме от нашето специално кафе.Несъмнено всички привърженици  на IT технологиите вече са запазили датата 20-ти февруари за ежегодната конференция Bulgaria Web Summit, предназначена за всички фенове на уеб технологиите, маркетинга, UX, и програмирането.Мястото е Ин..
Хемекс празнува своя 75-ти рожден ден
През 1941 година ексцентричният химик д-р Питър Шлумбом изобретява уникалния уред за приготвяне на кафе - Хемекс. По време на кариерата си той създава над 300 патента, вариращи от шейкъри за приготвяне на коктейли до автомобили. Неговата мисия е била да превръща ежедневните предмети в по-интересни, функционални и приятни за използване.Шлумбом искал да открие не само как да извлече перфектния екстракт от кафеното зърно, но също и да създаде уред, който да бъде красив и забележителен. Благодарение..
DABOV Specialty Coffee на International Casino Expo в Лондон
Месец февруари бе иключително динамичен интересен за нас. За по-малко от две седмици успяхме да се организираме и изпратим цялостно обурудване до другия край на континента. Едно от най-добрите ни качества, а именно гъвкавостта и флексибилността, ни позволява да направим всичко по желание и усмотрение на клиента.ЛондонЕкипът на DABOV Specialty Coffee бе поканен и взе участие в най-голямото изложение в света на гейминг индустрията - ICE (International Casino Expo), което се провежда..
Месец на централноамериканските кафета
Изключително сме горди, че имаме възможността да предлагаме първокачествени кафета, отгледани в плодородните почви на Централна Америка, затова решихме да посветим месец май именно на тях. Представяме ти 5 невероятни кафета, кое от кое по-вкусно и ароматно. Ето какво ще откриеш във всеки един пакет кафе от майската ни селекция:Гватемала-Манила де Сан Игнасио• вкус - къпина, ананас, лимон, шоколад и карамел• аромат- мед, кайсия, масло, млечен шоколад• тяло - кремообразно• послевкус - мек и прияте..

Коментари към "2015 година в събития"

Най-нови публикации - Всички публикации

Рекордни цени на конкурса Oro de Santa Barbara
Малките и средните производители бяха големите победители в състезанието "Oro de Santa Barbara", като няколко от тях продадоха кафето си на хиляда долара за сух материал.В продължение на четири дни, на 25 международни съдии от единадесет националности, дегустираха 60 лота кафе, които са предварително квалифицирани за участие в конкурса, като трябваше да изберат десетте най-ароматни кафета от "земята на тръстиката".Зърното отглеждано в долините на Сан Хосе, стана победител на Oro de Santa Barbara..
Oro de Santa Bárbara, най- добрата реколта на Запада
Санта Барбара, Хондурас е дом на IV Фестивал на Кафето, където 25 международни съдии от 11 държави- Германия, Канада, Япония, Китай, Холандия, Русия, Корея, Сингапур, САЩ и България, заедно със съдиите Шери Джонс и Ез Йон, ще дегустират най- доброто кафе, произведено в региона за 2018 година. Капирането и квалификациите започват днес, като в Събота ще бъдат обявени и победителите, а в Неделя ще бъде оценяването и наддаването за най- добрите избрани кафета.  ..