Costa Rica от Dabov е едно от десетте най-изумителни кафета, които нашият кафетърсач Йордан Дъбов е дегустирал от отварянето на пекарната ни преди 10 години до днес. Той смята: „Със своите качества това кафе категорично е 90+ точки!“ Costa Rica от Dabov е и първото ни кафе, преминало през анаеробен процес на обработка. Именно той формира неговия завладяващ вкус, в който си играят нотки на теменужка, праскова, личи и др. Това плодово кафе с плътно тяло Ви оставя с приятно свеж послевкус.

ВКУС                 теменужен, праскова, личи, папая, роза
АРОМАТ           Плодов, освежаващ

ТЯЛО                 плътно, наситено

ПОСЛЕВКУС    приятна свежест
 

Мануел Каранса Наваро и Мария де лос Анхелес Наваро получават фермата си Ел Кабуял Ла Ортига в района Тарасу като подарък за сватбата им от бащата на булката. През последните 10 години те отглеждат на площ от само 5 акра специално кафе по такъв качествен начин, че успяват да издържат семейството си с двамата си малки сина от него. Анаеробният процес на обработка, през който е преминало кафето им, е способствал за развиването на букет от вкусове и аромати в херметически затворените резервоари, където са престояли зърната. Най-любопитната подробност при анаеробното кафе е тази, че вкусовите характеристики на кафето се развиват благодарение на процеса и така ние дегустираме него, а не просто самото кафе.
  • Държава: Коста Рика
  • Регион: Таразу
  • Ферма: Ла Ортига
  • Сорт: Катуай
  • Надморска височина: 1780 м.
  • Процес на обработка: Анаеробик

DABOV Specialty Coffee

Кафетата DABOV Specialty Coffee се избират след многобройни дегустации и тестове. Подбират се само кафета от плантации, които поддържат качеството и имат подходящи климатични условия за отглеждане на кафе. Нашето кафе е в класацията „специално” и се събира ръчно, пече се в пекарна за гурме кафе и се пакетира до 1 час след печене, за да се запази аромата.

Вид

100 % прясно изпечено кафе Арабика

Съхранение

На тъмно и сухо, далече от миризми, но не в хладилник

Пакет

С едностранен вентил и цип за лесно съхранение

Най-добър до

12 месеца от датата на печене

Статии, свързани с кафе:

Любимото Моплако отново е тук + 3 нови кафета


Специалното кафе е специална суперхрана


Напишете отзив

Please login or register to review

КОСТА РИКА от DABOV

  • Марка: Dabov Specialty Coffee
  • Код на продукта: 22233
  • Наличност: В наличност
  • 38,40 лв.Етикети: Коста Рика, еднотипно кафе, теменужен, праскова, личи, папая, роза, арабика, анаеробик, Таразу, катуай, теменужка