Cup of Excellence



Product Compare (0)


Brazil Fazenda Paraiso COE #1 2018

Brazil Fazenda Paraiso COE #1 2018

This sweet and intense coffee is an unbelievably rich symphony of flavors with hints of raspberries, rose, su..

17,80 лв.

COE 2017 #7, Brazil Sitio do Bone

COE 2017 #7, Brazil Sitio do Bone

Еxtraordinary coffee. You will find the taste of peach, brown sugar, jasmine, rose, ginger, lemongrass, cranber..

28,40 лв.

Nicaragua La Virgen COE #6 2018 - 89.55 pts.

Nicaragua La Virgen COE #6 2018 - 89.55 pts.

Our coffee hunter Jordan Dabov was part of the jury of Nicaragua’s Cup of Excellence 2018 where Nicaragua La Vi..

28,40 лв.

Pack Cup Of Excellence  Exquisite taste | 2 packs x 200.8g. and 1 pack x 40g.

Pack Cup Of Excellence Exquisite taste | 2 packs x 200.8g. and 1 pack x 40g.

The pack contains 3 coffees that not only were selected to participate in Cup of Excellence but performed ext..

68,00 лв.

Showing {start} to {end} of {total} ({pages} Pages)

Cup Of Excellence

Cup of Excellence

Cup of excellence е световен аукцион и състезание, създадено за да оцени най-добрите и качествени кафета в света. Всяка година под надзора на професионални дегустатори се опитват, анализират и оценяват стотици кафета, отгледани в най-добрите и чисти условия, които се изискват за едно първокласно кафе. Cup of excellence се организира от Alliance for coffee excellence – организация с нестопанска цел, в която DABOV SpecialtyCoffee членува и чиято мисия е да популяризира и насърчи производството на висококачествено кафе. Преди всичко, организацията се стреми да подпомогне и стимулира фермерите на кафе, като им осигурява по-добри условия за живот и за работа и най-вече се грижи всеки фермер да получи заслужената печалба за положените усилия. Cup of excellence е една от малкото програми, които дават възможност на всеки производител да участва и предоставя равен шанс за успех на всички фермери.

Защо избрахме Сup оf excellence?

Защото всяко едно кафе победител от конкурса носи сертификат за изключително високо качество на суровината - качество,заявено от професионални дегустатори и кафе експерти, които посвещават живота си на откриването на уникални и чисти кафета. Част от международното жури 3 поредни години е и Йордан Дъбов.Защото именно тази организация подпомага развитието и осигурява по-добър живот на фермерите, като се грижи те да получат справедлива цена за труда и усилията, които са положили за отглеждането на качествена суровина. Всички условия и правила на аукционите са прозрачни и обикновено фермерите наблюдават търговете, в резултат на което знаят точно каква сума им се полага, а именно над 80% от печалбата на търга.

DABOV Specialty Coffee и Cup of excellence в дати

  • 2012 г. Присъединяваме се към организацията Alliance of Coffee Excellence. Прочети повече тук
  • 2013 г. Йордан Дъбов е поканен за наблюдател на Cup Of Excellence в Бразилия.
  • 2014 г. Йордан Дъбов е поканен за жури на Cup Of Excellence в Колумбия.
  • 2015 г. Йордан Дъбов е поканен за жури на Cup Of Excellence в Коста Рика.
  • 2015 г. Dabov Specialty Coffee купува кафе финалист на Cup Of Excellence в Коста Рика - ферма Доня Илеана. Прочети повече тук
  • 2015 г. За първи път в България влиза цяла партида кафе, финалист на Cup Of Excellencе. Прочети повече тук
  • 2016 г. Йордан Дъбов е поканен за жури на Cup Of Excellence в Гватемала. Прочети повече тук
  • 2016 г. Dabov Specialty Coffee купува победителят на Cup Of Excellence в Гватемала - ферма Калибус Ла Сиера.Прочети повече тук
  • 2016 г. За първи път в Европа влиза кафе-победител на Cup Of Excellence в Гватемала. Прочети повече тук
  • 2017 г. Отново закупихме кафе от Коста Рика - ферма Доня Илеана на Cup Of Excellence Коста Рика. Прочети повече тук

Latest Articles - All Articles

Record prices achieved at Oro of Santa Bárbara
Small and medium producers were the big winners in the "Santa Barbara Gold" competition, with several of them selling their coffee at a thousand dollars per quintal dry parchment.For four days, 25 international judges of eleven nationalities tasted 60 lots of coffee that had pre-qualified to participate in the competition, choosing the ten best aromatics from the land of the reed.The grain grown in San José Colinas, became the Oro de Santa Bárbara coffee, reached a rating of 90.9..