Кои сме ние

Кои сме ние

Създадохме компанията „Мира Мар 08“ ЕООД през 2008 г. като единствената ни цел беше да задоволим търсенето на българския пазар на висококачествени продукти в сегмента ХоРеКа (Хотели, Ресторанти и Кафетерии), а именно – топли напитки (кафе, чай, горещ шоколад) и оборудване. През цялото това време нашите усилия са били и продължават да бъдат насочени единствено към:

1) подобряване на качеството на продуктите, без да се прави компромис;

2) подобряване на качеството на услугите, свързани с обгрижване на клиента.

Ето всичко, което сме постигнали за момента:


2016 година

30-и юни: Спечелихме на аукциона на СОЕ в Гватемала най-доброто кафе, произведено в Гватемала през 2016 г. и второто най-високо оценено в света за 2016 г. За първи път в Европа влиза най-високо оцененото кафе от Гватемала.

16-20-и май: Йордан Дъбов е член на международното жури на конкурса Cup of Excellence 2016 в Гватемала.

2-8-и май: В Ел Салвадор се проведе конкурсът на Project Origin за специално кафе The Best of El Salvador, организиран от Саша Шестич, където Йордан Дъбов беше член на международното жури.

1-ви май: Стартира  съвместният  проект със Саша Шестич (световния бариста шампион за 2015 г.) – Project Origin. Четири уникални кафета са вече в продажба при нас.

20-и април: В Лондон отвори врати Coffee Life - първото партньорско заведение извън България, предлагащо DABOV Specialty Coffee и чай DelmarTe.

15-и януари: Създаваме марката Chocotigo – висококачествени горещи и студени шоколади, произведени в Италия.


2015 година

За първи път в България влиза цяла партида specialty coffee, закупено на аукциона на Сup of Еxcellence в Коста Рика. Кафето е закупено, след като Йордан Дъбов дегустира партидата на международното състезание в Коста Рика същата година и успя да го закупи на аукциона.

1-ви август: „Мира Мар 08“ ЕООД е сертифицирана за био-производител от австрийската компания Аустриа Био Гаранти.

15-и юни: DABOV Specialty Coffee закупува на онлайн аукциона на  Alliance  Coffee Excellence Лот #32 на ферма Доня Илеана, Коста Рика.  

11-15-и май: Йордан Дъбов е част от журито на конкурса Cup Of Excellence в Коста Рика.

8-ми март: Представяме новата си колекция чайовете – DelmarTe Premium.

1-ви февруари: Вече сме официален вносител на кафемашини на италианската фирма Sanremo.

15-и януари: Преподписваме международния тригодишен договор за контрол на качеството в ресторантите Viva, към бензиностанциите OMV в три страни – Чехия, Словакия и България.


2014 година
1-ви декември:
Предприехме ребрандиране и основната търговска марка My Gourmet Café стана Dabov Specialty Coffee.

1-5-и септември:  Йордан Дъбов е част от международното жури на конкурса Cup Of Excellence в Колумбия.

1-ви май: Вече сме официален вносител за България на японските уреди за приготвяне на кафе Харио.

1-и януари: Горди сме, че имаме възможността да купуваме кафе от двете ферми (в Етиопия и Панама) на американската компания Ninety Plus, да го печем и разпространяваме в България.


2013 година

15-и декември: Създаваме еспресо сместа Coffee Religion.

1-и февруари:  Вече сме официален дистрибутор на високотехнологичното оборудване за еспресо на Kees Van Der Westen.

21-25-и януари: Йордан Дъбов е член на международното жури на конкурса Cup Of Excellence и участва като наблюдател. И до момента той е единственият представител от България.


2012 година
7-и август:
Вече сме пълноправен член на Alliance for coffee excellenceорганизатор на единствения международен конкурс за подбор на най-добрите кафета от категорията Specialty Coffee. И до момента ние сме единственият представител от България.

10-и декември: Сключваме международен тригодишен договор за контрол на качеството в ресторантите Viva, към бензиностанциите OMV в три страни – Чехия, Словакия и България. 


2011 година
5-и ноември: Вече сме официален вносител за България на италианския висококачествен порцелан Анкап.

20-и юни: Създаваме еспресо сместа Bambino.


2010 година
20-и септември
: След търсене на висококачествен чай и дегустиране на над 3000 вида чай, създадохме търговската марка DelmarTe и започнахме да внасяме подбрани, качествени чайове на българския пазар. От тогава марката DelmarTe се развива непрекъснато и вече е международен продукт.

15-и септември: Вече сме официален вносител на кафемашини Expobar, произведени в концерна Crem International, Испания.

1-ви август: Основаваме Асоциация на българските баристи, в желанието си да обучим повече баристи, да обучим повече любители на кафе и да разпространим кафеената и чаената култура в България.

15-и юни: Започва да излиза „Малко дигитално вестниче за кафе и чай“ – ежемесечно издание на АББ и "Мира Мар 08" ЕООД.


2009 година
10-ти ноември:
Вече сме официален вносител за България на италианските кафемелачки Анфим, които през 2014 г. стават част от групата на Малкьониг и Дитинг.

1-ви август: Създаваме еспресо сместа Vertigo.

1-ви януари: Вече сме член на Европейската асоциация за Specialty Coffee - SCAE.

1-ви януари: Йордан Дъбов е сертифициран за бариста инструктор от Европейската асоциация за Specialty Coffee - SCAEИ до момента той е единственият такъв за България и региона. Дипломите за баристи, издавани от Йордан Дъбов, важат в цял свят.


2008 година

1-ви декември: Разработваме еспресо сместа Impressions

1-ви ноември: С основаването на фирмата, създадохме марката My Gourmet Cafe, с която предложихме на българския потребител качество на напитките, каквото до този момент нямаше в България.   

1-и октомври:  Започва да работи електронният сайт на фирмата под името My Gourmet World – името, което дълго време обединяваше всички наши продукти и услуги.
1-ви октомври:
Създаваме компанията „Мира Мар 08“ ЕООД...