Любимото Моплако отново е тук + 3 нови кафета

Любимото Моплако отново е тук + 3 нови кафета

Имаме една страхотна новина за всички любители на кафето и тя е, че едно от най-обичаните и търсени кафета отново е при нас след кратко отсъствие. Да, говорим именно за етиопското Моплако! В момента пътува към нас и от другата седмица вече ще е и в твоя дом.
Етиопия Моплако е едно уникално кафе, сорт типика, което всички очаквахме с нетърпение. Идва от познатия планински регион Иргачеф, откъдето идват едни от най-добрите кафета в световен мащаб. Ферма Моплако е разположена на 1700-1800 метра надморска височина, а процесът на обработка е натурален. В чашката на Етиопия Моплако ще откриеш неустоима комбинация от сладък мед и леки нюанси на цветя, между които и намек на жасмин. В аромата ще усетиш узрели червени плодове, а тялото е плътно и кремообразно, с приятен сладък послевкус.
  
Освен любимото Моплако, при нас пристига и един нов вкус от Кения – страна, известна с неповторимите си кафета. Помниш ли Кения Кегуа? Ако си я опитвал, значи имаш представа за какъв превъзходен вкус ти говорим.
Новата Кения Гатурири идва от Ниери малка държава, разположена в централна Кения и известна като родината на кенийското черно златно кафе. Цитрусова киселинност, плътно тяло и добре изразени нотки на касис, ванилия и ядки са вкусовете, които ще откриеш, отпивайки от това екзотично кафе. Ние намираме тази комбинация за много изкушаваща, затова нямаме търпение да ти дадем възможност да я опиташ.
Второто ни ново предложение също идва от Африка, и по-точно от Бурунди. Сортовете са Червен бурбон и Джаксън и съчетават в себе си какаовии бадемови нотки.
Последното попълнение към нашите кафета е наистина екзотично и пристига от Пуерто Рико. Кафето от ферма Сан Педро е неустоим букет от вкусове и аромати – тъмен шоколад, карамел и леки нотки на подправки са нюансите, които ще откриеш  в чашката.
Само след броени дни Етиопия Моплако, Кения Гатурири, Бурунди Кодему и Пуерто Рико – Сан Педро ще са при нас, затова остани на линия за да си сред първите, които ще се сдобият с тези уникални вкусове. Следи ни във фейсбук или се абонирай за нашия бюлетин за да разбираш първи най-актуалните новини. 

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

В търсене на истината за Етиопското кафе
Днес ще ви разкажем за необикновеното етиопско кафе, известно с невероятния си и запомнящ се вкус.За да може обаче да разберете „специалното” за това кафе, трябва да се върнем малко или доста назад във времето.В тази връзка искам да спомена, че за едно кафеено храстче са нужни поне 3 години, за да достигне пълна зрялост и да дава хубави плодове.Сега си представете тези 3 години наложени върху времева линия от 200 хиляди години, които в човешките представи са огромно като „количество” време..
Кафе от Кения, кооператив Кегуа
Миналия път говорихме за магията на етиопското кафе и наследствения сорт, специфичен за региона.Сега ще отидем малко на юг в Кения. Кенийското кафе се смята за едно от най –добрите в света, а кафето Кения Kегуа е едно изключително плодово изживяване, израсло в богатата на соли почва. За разлика обаче от етиопското кафе, кенийското (което между другото е пренесено от Eтиопия) датира от 1893 и е много по-младо от това на северната си съседка.В Кения има приблизително 6 000 малки ..
Ферма Моплако
Моплако е една изключителна ферма, разположена в сърцето на Етиопия в планинския регион Иргачеф – безспорно един от най-добрите региони, където може да бъде отглеждано кафе. Характерно за кафетата от региона са сладостта и аромата на цветя, който може да се забележи в повечето от кафетата, както и добре балансираното кремообразното тяло. Фермата е разположена на 1700 – 1800 метра надморска височина, което предоставя един перфектен баланс между темепература и количество валежи, от което се..
Едно етиопско кафе, от местност Кочере
Всеизвестен факт е, че Етиопия е родината на кафето. Факт, достатъчен да опише всяко зрънце, идващо от тези земи. От тази африканска държава сме имали много кафета, и всяко едно от тях е било изключително харесвано и затова не се поколебахме да се спрем на Етиопия Кочере. НАУЧИ КОИ ДРУГИ ЕТИОПСКИ КАФЕТА СМЕ ПРЕДЛАГАЛИЕтиопия Кочере е четвъртото кафе от Project Origin, което искаме да ти представим. То идва от местност Кочере, в непосредствена близост до Иргачеф. Както знаем този регион е изключи..

Коментари към "Любимото Моплако отново е тук + 3 нови кафета"

Най-нови публикации - Всички публикации

Великолепната шесторка на DABOV за Коледа
Помагаме ви да дарите любимите си хора само с онова, което наистина обичат – с най-добрите ни предложения за подаръциКоледното пазаруване може да се превърне в голямо удоволствие, ако внимателно подберем подаръци, които знаем, че наистина ще стоплят сърцата на нашите близки, приятели, роднини или колеги. За нас в DABOV декември е любимият месец, защото всеки ден ви помагаме да се спрете на онова, което любимите ви хора наистина обичат в нашия шоурум.Представяме ви великолепната ни коле..
Хондурас с четири кафета в каталога ни
За първи път в България ще имаме удоволствието да пием кафе, произведено от победителите на Cup of Excellence Хондурас 2016 – Марисабел Кабайеро и Мойсес ЕрераВ каталога ни вляхоза цели четири кафета от една от най-успешните ферми за специално кафе в Хондурас – Финка Ел Пуенте. Вече можете да опитате Гейша Марисабел & Мойсес – златен етикет, Хондурас Кабайеро – червен етикет и Хондурас Финка Ел Пуенте – кафяв етикет. А през януари 2020 ще се докоснете и до сорта..