Tasty Summer - Бургас

Tasty Summer - Бургас

Идният уикенд Бургас ще бъде домакин на Tasty Summer, който ще събере под едно небе най-добрите бармани, баристи, сомелиери и кулинарни магьосници.
Затова участието ни там е повече от задължително. Сред феерията от вкусове и аромати, неизбежно трябва да посетите и нашия щанд за прясно изпечено, ароматно кафе. Специално за изданието на Tasty Summer днес печем
Етиопия Моплако – така харесваната от всички ни етиопска Арабика Типика от фермата на Хелена Георгалис. 
Специално за гостите на бургаския фест ще пакетираме в 150 гр. пакет с цип и едностранен вентил – за по-добро съхранение на ароматните зърна. Цената естествено ще бъде също специална, така че всеки да може да отнесе у дома си ароматен къс от Етиопия. 
На нас също така се пада честта да закрием последната фестивална вечер, която ще е пълна с много изненади и любопитни елементи от света на кафето. 
Йордан Дъбов ще разкаже за тайните на specialty coffee от кафеения храст до вкусовете в чашката, а гостите ще могат да опитат и да се насладят на страхотното ни еспресо и капучино приготвено от професионални баристи. 
Няма да издаваме повече тайни, които се крият във всяко кафеено зърно, а ще оставим то да изненада вас. 
Извън кафето, през трите дни между 24, 25 и 26 юли жителите на града, както и неговите гостите ще могат да се насладят на най-различни и майсторски решения от кухнята и извън нея. 
Вечерта ще започне с „Часът на готвача“ – кулинарното шоу на шеф Иван Манчев и шеф Андре Токев. Присъстващите ще могат да опитат от тристепенното меню и да се насладят на неопитани досега специалитети.

СЛЕДЕТЕ ТУК И ДРУГИТЕ НИ УЧАСТИЯ В ИЗЛОЖЕНИЯ И ФЕСТИВАЛИ
В „Часът на бармана“, участие ще вземе рекордьорът на Гинес Пенчо Пенчев, който постави рекорд за най-много направени коктейли (общо 2014 на брой). 
През цялото време от 16 до 23 часа ще бъдат отворени и демонстрационни палатки с интересни и любопитни храни и напитки, където всеки може да се забавлява, опитвайки вкусовете на лятото. Участие ще вземе и майстор декоратора Веселина Славчева, която ще изненада отново с невероятното изкуство от света на карвинга, но освен това, хората ще могат да се докоснат до него, по-близо от всякога и сами да се опитат да изразят своите фантазии.
Първото издание на дългия кулинарен уикенд Tasty Summer се провежда по инициатива на Българската асоциация на собствениците в туризма с изключителното съдействие на Община Бургас и Обществения дарителски фонд – Област Бургас, а осъществяването му е поверено на организаторите на националния конкурс „Сомелиер на годината“.


Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Хемекс кафеварка 6 чаши от CHEMEX®

Хемекс кафеварка 6 чаши от CHEMEX®

Кафеварката Хемекс се произвежда от Chemex Corporation в Питсфийлд Масачузетс.  Уредът е създаден през 1941 година ..

96,00 лв.

Еспресо бленд Coffee Religion

Еспресо бленд Coffee Religion

Еспресо бленд събран от нашите фаворити - Бразилия, Етиопия и Гватемала, до който искаме да се докоснат..

14,50 лв.

Подаръчен ваучер

Подаръчен ваучер

Подбирането на подарък за близък приятел, роднина, колега или дори за шефа е доста трудна и ангажираща задача. Трябва да..

10,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Cup of Excellence Коста Рика 2015 започна!
Седмицата на специалното кафе... Cup of Excellence Коста Рика 2015 започна! Ежегодният годшния конкурс за специално кафе организиран от COE в Коста Рика започна, а в редиците на международното жури е и Йордан Дъбов. Той, както и останалите съдии ще определят най-доброто кафе от фермите на Коста Рика. Това е един наистина невероятен турнир, където работата на всички фермери, стигнали до финалите ще бъде ранкирана спрямо скалата и критериите за оценяване на COE.Преди всяко едно от тези кафе..
Предстои специализираното изложение СИХРЕ
На щанда на My Gourmet World, в партньорство с Асоциация на българските баристи, ще бъдат представени специални кафета, приготвени по няколко алтернативни метода.Алтернативното извличане на екстракт от кафеените зърна е най-новата мода в баристиката. Баристите търсят начини да извлекат най-вкусната и ароматна част от съдържащите се етерични масла в кафееното зърно.Ще бъдат представени следните алтернативни методи за приготвяне на кафе:V60 – Уред за приготвяне на кафе на японската фирма Харио. Ко..

Коментари към "Tasty Summer - Бургас "

Най-нови публикации - Всички публикации

Рекордни цени на конкурса Oro de Santa Barbara
Малките и средните производители бяха големите победители в състезанието "Oro de Santa Barbara", като няколко от тях продадоха кафето си на хиляда долара за сух материал.В продължение на четири дни, на 25 международни съдии от единадесет националности, дегустираха 60 лота кафе, които са предварително квалифицирани за участие в конкурса, като трябваше да изберат десетте най-ароматни кафета от "земята на тръстиката".Зърното отглеждано в долините на Сан Хосе, стана победител на Oro de Santa Barbara..
Oro de Santa Bárbara, най- добрата реколта на Запада
Санта Барбара, Хондурас е дом на IV Фестивал на Кафето, където 25 международни съдии от 11 държави- Германия, Канада, Япония, Китай, Холандия, Русия, Корея, Сингапур, САЩ и България, заедно със съдиите Шери Джонс и Ез Йон, ще дегустират най- доброто кафе, произведено в региона за 2018 година. Капирането и квалификациите започват днес, като в Събота ще бъдат обявени и победителите, а в Неделя ще бъде оценяването и наддаването за най- добрите избрани кафета.  ..