В пресата


Великолепната шесторка на DABOV за Коледа
Помагаме ви да дарите любимите си хора само с онова, което наистина обичат – с най-добрите ни предложения за подаръциКоледното пазаруване може да се превърне в голямо удоволствие, ако внимателно подберем подаръци, които знаем, че наистина ще стоплят сърцата на нашите близки, приятели, роднини или колеги. За нас в DABOV декември е любимият месец, защото всеки ден ви помагаме да се спрете на онова, което любимите ви хора наистина обичат в нашия шоурум.Представяме ви великолепната ни коле..
Хондурас с четири кафета в каталога ни
За първи път в България ще имаме удоволствието да пием кафе, произведено от победителите на Cup of Excellence Хондурас 2016 – Марисабел Кабайеро и Мойсес ЕрераВ каталога ни вляхоза цели четири кафета от една от най-успешните ферми за специално кафе в Хондурас – Финка Ел Пуенте. Вече можете да опитате Гейша Марисабел & Мойсес – златен етикет, Хондурас Кабайеро – червен етикет и Хондурас Финка Ел Пуенте – кафяв етикет. А през януари 2020 ще се докоснете и до сорта..
“Откривателят на течното черно злато”.
Самият той – Йордан Дъбов, в открито и лично интервю, ексклузивно в новия брой на Forbes. Научи най-атрактивните факти от създаването на бранда DABOV Specialty Coffee. Какъв е пътя, който вносителят на специалната кафе култура в България извървява? От страстта и любовта към специалното кафе, до достигане на престижните страници с успели български милионери. Цялата статия може да откриеш в бр. 73 на списание Forbes, май 2017. ..
Интервю в Капитал с Йордан Дъбов
В търсене на истината за кафето, Йордан Дъбов разкрива някои тайни и явни факти за бизнеса с кафе, началото и бъдещите планове на Dabov Specialty Coffee. Интервюто можете да прочетете в КАПИТАЛ или по-долу.Автор: Мара ГеоргиеваСнимка: © Цветелина Белутова (с благодарности и към двете за прекрасния материал)"Пекарите на кафе в България със сертифицирани производствени помещения са над 100. Само една пекарна обаче пече Specialty Coffee", казва Йордан Дъбов. Той е собственик на семейната ф..
Да започнем с чаша страхотно кафе...
"Не спирай да се наслаждаваш на чашка добро кафе, защото то има една основна функция и тя е да ни радва!" Благодарим на приятелите от списание "Твоята перфектна ваканция", които с най-голямо удоволствие ни позволиха да разкажем за перфектното приготвяне на кафето. Пред изданието Йордан Дъбов споделя кой е един от най-удобните и нестандартни уреди за приготвяне на кафе през предстоящите топли дни. Да, говорим за аеропресата - метод, който малко хора познават, но си струва да се опита. Можеш ..
Йордан Дъбов: Чаят е божествена напитка!
"Йордан Дъбов е международен дегустатор на кафе, член на не едно жури по света, който с усмивка сам за себе си казва, че мъничко разбира и от чай. Всъщност, всеки слушател на този разговор, без съмнение ще се увери, че Йордан Дъбов не само разбира от чай - и то много, а приема целия ритуал по приготвянето му като нещо лично, изпълнено с познание и специално отношение."Представяме ви едно интересно интервю с Йордан Дъбов за радио Христо Ботев, в което той разкрива любопитни факти за чая - кои са ..
Йордан Дъбов на представянето на Saeco Incanto
На събитието лично се запознах се г-н Дъбов, както и с възможностите и предимствата на кафемашината Saeco Incanto. Там опитах и най-доброто еспресо, което съм пила – без горчивина, с лек сладко-кисел вкус, с много аромат и емоция – точно каквото трябва да бъде първокласното. Затова реших, че един личен и задълбочен разговор с г-н Йордан Дъбов може да бъде много интересен и полезен за разкриването на тайната за приготвяне на първокласно кафе у дома. Вижте какво точно ми сподели той за качест..
"Йордан Дъбов за кафето" в сп. Good Food
Огромни благодарности на екипа на списание "Good Food", за обширното интервю, което публикуваха в специалното си 150-то издание. В статията Йордан Дъбов разказва за това, как кафето се превръща в професия. Освен това ще научите повече за млякото в кафето, за филтрациите, за смисъла от блендовете, както и много други интересни факти за кафените напитки. Можете да прочетете цялата статия тук!..
Кафе процеси, или от дървото до чувала
Трябва да призная, че в началото на моята кариера бях изключително фокусиран върху закупуването на кафета, преминали през мокрия процес. Преди да започнем да изпичаме кафетата сами, развивахме дистрибуционна дейност на вече изпечени в чужбина кафета и се опитвахме да ги реализираме в България. Всички кафета, които купувахме, бяха мокри - както моноарабиките, така и блендовете. Търсех за себе си и моите клиенти ясно изразената и характерна висока киселинност. А и понеже консумирам ..
Ах, кафето!
През последните 10 години Йордан Дъбов е посветил живота си на кафето и на всичко, което се върти около него...Така започва интересният разказ, поместен в списание Агрозона. В брой 47 ще откриете една доста интересна статия, посветена на Specialty Coffee. Пред изданието,Йордан Дъбов разказва за регионите, от които купува кафето и за факторите,които го определят като първокласно. Споделя също любопитни факти за вкусовите характеристики на плода, както и за цената на качеството.Цялата статия ..
Показване 1 от 10 от 11 (2 Страници)

Най-нови публикации - Всички публикации

Великолепната шесторка на DABOV за Коледа
Помагаме ви да дарите любимите си хора само с онова, което наистина обичат – с най-добрите ни предложения за подаръциКоледното пазаруване може да се превърне в голямо удоволствие, ако внимателно подберем подаръци, които знаем, че наистина ще стоплят сърцата на нашите близки, приятели, роднини или колеги. За нас в DABOV декември е любимият месец, защото всеки ден ви помагаме да се спрете на онова, което любимите ви хора наистина обичат в нашия шоурум.Представяме ви великолепната ни коле..
Хондурас с четири кафета в каталога ни
За първи път в България ще имаме удоволствието да пием кафе, произведено от победителите на Cup of Excellence Хондурас 2016 – Марисабел Кабайеро и Мойсес ЕрераВ каталога ни вляхоза цели четири кафета от една от най-успешните ферми за специално кафе в Хондурас – Финка Ел Пуенте. Вече можете да опитате Гейша Марисабел & Мойсес – златен етикет, Хондурас Кабайеро – червен етикет и Хондурас Финка Ел Пуенте – кафяв етикет. А през януари 2020 ще се докоснете и до сорта..