Grape Central

Grape Central

Малко са местата в София, където ще откриете хармония и уют плюс удоволствието да се насладите на невероятна храна и изключителна селекция от вина под един покрив. Grape Central се класира в топ 10 на тези места.
Няма как мястото да не ви остави впечатление и да не се върнете отново поне още веднъж, за да се убедите, че не бълнувате...  
Зад този невероятен проект стоят трима души, кой от кой по-добър в собствената си среда и допълвайки се взаимно, изграждат тази невероятна концепция, лежаща на романтика и блян като от поетичен стих.
Ефросия Благоева, Ивайло Игнатов и Яна Петкова са виновниците, заради които, когато влезете в Grape Central ще ви се губят 2 или 3 часа след като излезете... Но не защото сте прекалили с виното, а просто, защото времето не принадлежи на установените закони, когато сте там.
Интериорът – тухлените стени и старинните мебели изграждат една изискана и съответно приятна и освобождаваща обстановка.
Като винен бар в избата им ще откриете селекция от над 300 вина, като спрямо сезона и желанията ви, ще намерите точното вино, от което душата ви има нужда.
Истински приятно е да попаднете на това място, когато се провежда винена дегустация или съботния брънч, на който може да се насладите в ранните до следобедни часове на деня.
А от началото на месец май с радост искаме да ви съобщим, че до невероятната храна и виното ще се нареди и нашето кафе DABOV Specialty Coffee с един страхотен бленд –
Вертиго, прясно изпечен и приготвен от нас.
Така освен с виното и храната, ще може да приключите вечерта с чаша еспресо, с която още веднъж да се изгубите в магията на нестандартните напитки и храни.

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

..

0,00 лв.

Хаус бленд Coffee Religion

Хаус бленд Coffee Religion

Еспресо бленд събран от нашите фаворити - Бразилия, Етиопия и Гватемала, до който искаме да се докоснат..

14,50 лв.

Свързани статии

Кафето и тероара
С течение на времето и възможността да правя сравнения на кафета расли на различна надморска височина, някои от нещата, които ми бяха ясни (по-скоро на теория, отколкото на опитване, отговаряха на представите ми за вкусови различия. През 2012 година бях част от международното жури на Cup of Excellence и имах огромното щастие да се включа в дегустация проведена от най-големия гуру в изследването на кафето - Флавио Борейн. Уникална възможност да сравнявам на високо ниво. Опитвахме разновидности от..
Гватемала Пасторал
Това кафе е отгледано в най-стария известен регион за кафе – Антигуа, с подходящ микроклимат за отглеждане на кафе. Фермата Пасторал се намира на 1500 м. надморска височина. Кафето там се обработва по мокър метод.Партидата, която избрахме за вас е от сорта жълт бурбон – кафе, характеризиращо се с баланс между сладост, тяло и киселинност. В аромата се отличават тъмни плодове, стафиди и смокини. Вкусът е с усещане за мандарина, къпина и червено френско грозде. Чашата е сладка и коприне..
Take a Cake bakery
Ако се чудиш кое е това място, от където сладкият аромат се рее из градските улички, а малки и големи се лепят по витрините с искрящ поглед, значи си попаднал на някоя от пекарните на Take a Cake.Едната се намира на ул. Г. Бенковски, в непосредствена близост до руската църква, другата ще я откриеш до БНТ на ул. Тулово 1. А когато влезеш там, просто започваш да се усмихваш като малко дете, на което дават бонбон, ей така, без повод. Така да се каже, естествен активизатор на хормона на щастиет..
Бар By The Way Лозенец
И тази година ByTheWay отплаваха за морето, за да зарадват феновете си. Ако си ходил в ByTheWay в София, значи си добре запознат с атмосферата на това място. Още щом прекрачиш прага му, реалността, позната до момента се пречупва и влизаш в друго измерение, така да се каже – прескачаш директно не в 4-то, ами чак 11-то. Да се върнем на бара им в с. Лозенец. Лятно настроение, плаж, коктейли. Като от онези сънища, след които като се събудиш чак те е яд, че още не спиш... Е, този сън си е с..
Ресторант Ла Пастария - Варна
Паста!? Баста! Един ресторант с истински италиански акцент в себе си. От храната до поднасянето и.Или както се казва – от конеца до покривката. В ресторант Ла Пастерия, намиращ се в Пикадили парк във Варна ни отвежда аромата на прясно приготвена паста (която задължително трябва да опитате), пица, приготвена по специална рецепта (босилекът е важен, да знаете) и създаденото специфично меню, което не може да откриете другаде. Вкусната храна винаги е била основоположен елемент за акти..

Коментари към "Grape Central"

Най-нови публикации - Всички публикации

Рекордни цени на конкурса Oro de Santa Barbara
Малките и средните производители бяха големите победители в състезанието "Oro de Santa Barbara", като няколко от тях продадоха кафето си на хиляда долара за сух материал.В продължение на четири дни, на 25 международни съдии от единадесет националности, дегустираха 60 лота кафе, които са предварително квалифицирани за участие в конкурса, като трябваше да изберат десетте най-ароматни кафета от "земята на тръстиката".Зърното отглеждано в долините на Сан Хосе, стана победител на Oro de Santa Barbara..
Oro de Santa Bárbara, най- добрата реколта на Запада
Санта Барбара, Хондурас е дом на IV Фестивал на Кафето, където 25 международни съдии от 11 държави- Германия, Канада, Япония, Китай, Холандия, Русия, Корея, Сингапур, САЩ и България, заедно със съдиите Шери Джонс и Ез Йон, ще дегустират най- доброто кафе, произведено в региона за 2018 година. Капирането и квалификациите започват днес, като в Събота ще бъдат обявени и победителите, а в Неделя ще бъде оценяването и наддаването за най- добрите избрани кафета.  ..