Мексико декаф

Мексико декаф

Санрок е компания, която е разработила уникален метод, чрез използването на чиста вода от глетчерите на най-високите и най-красивите планини на Мексико като Пико де Оризаба о Ситлалтепетл.
Методът на декофеинизация е чрез воден процес – потапяне на зелените зрънца кафе във вода. Водата се насища с разтворимите компоненти на зърната, в които се съдържат вкусовите елементи и аромати на кафето, така че по време на екстракцията на кофеина, тези елементи се запазват. Резултатът е „заредена с вкусове и аромати вода”, но не съдържаща кофеин, която отново се използва за преработка.
Пробите на безкофеинови кафета, обработени по метода на „швейцарската вода”, често се оказват безвкусни и безцветни, докато тези, които предлагаме по метода на „планинската вода” имат вкусове, които се доближават най-близко до оригиналните „премиум” кафета.
Обработените по този метод кафета доминират нашата селекция на безкофеинови кафета и това е само защото вкусът им е толкова добър!
Информация за кафето:

• Държава: Мексико

• Регион: Пико де Oризаба

• Фермер: Индивидуални малки фермери

• Средна годишна t°: 25°C

• Надморска височина: 1150 m.

• Процес на обработка: мокър (fully washed)

• Процес на декофеинизация: чиста планинска вода

• Печене: full city

• Препоръчваме за: еспресо, френска преса, кафеварка „Мока”.

Вкусов профил
АРОМАТ: лимон, портокал и сладък шоколад
ВКУС: сладък, свежи плодове, лимон, портокал, изчистен и пълен
ТЯЛО: средно
ПОСЛЕВКУС: приятен със свежа киселинност

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Хаус бленд Decaff

Хаус бленд Decaff

Безкофеиновата еспресо смес  е 100 % Арабика. Кафеените зърна произхождат от различни региони в Централна ..

12,20 лв.

Копи Лувак - арабика

Копи Лувак - арабика

Копи Лувак е едно от най-скъпите кафета в света, главно заради уникалния си произход. Ка..

64,24 лв.

Етиопия Кемджин от Ninety Plus ИЗЧЕРПАНО

Етиопия Кемджин от Ninety Plus ИЗЧЕРПАНО

  Кафето на Найнти Плюс "Кемджин" идва от Етиопия и е едно от най-уникалните кафета в световен маща..

55,75 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Кафе от Кения, кооператив Кегуа
Миналия път говорихме за магията на етиопското кафе и наследствения сорт, специфичен за региона.Сега ще отидем малко на юг в Кения. Кенийското кафе се смята за едно от най –добрите в света, а кафето Кения Kегуа е едно изключително плодово изживяване, израсло в богатата на соли почва. За разлика обаче от етиопското кафе, кенийското (което между другото е пренесено от Eтиопия) датира от 1893 и е много по-младо от това на северната си съседка.В Кения има приблизително 6 000 малки ..
Любители на кафето
Великобритания:Историята на разпространение на кафето във Великобритания се отличава много от това, което се е случвало в страните от Континентална Европа.Първо, епохата, през която са се популяризирали „къщите на кафето” тук е била много кратка. Второ, бързо се вкоренила традицията за пиене на кафе в домашна обстановка. Изхождайки от свидетелствата, голяма част от англичаните считали процеса на приготвяне за твърде сложен. Много по-просто и приятно било да си приготвят чай.Въпреки това Великобр..
Етиопия Сидамо
Кафетата от етиопския регион Сидамо са едни от най-добрите високопланински кафета в света, отличаващи се с леко тяло и сладки плодови нотки във вкуса. Повечето кафета в Сидамо минават мокър процес на обработка и след това се сушат на слънце в т. нар. африкански легла. Този начин на обработка дообогатява аромата на кафето, давайки му възможност да придобие аромата на цветя и плодове.Кафето, което имаме удоволствието да ви предложим, сме избрали заради вкуса на тъмен шоколад, смесен със сладък пор..
Хондурас Сан Хосе
Плантацията „Сан Хосе” е създадена през 1860 година от г-н Пабло Пас, който бил вторият в региона фермер, решил да се занимава с кафе. В момента плантацията се стопанисва от наследника му Арнолд и семейството му. За тях работят 5 души постоянно, а в пиковия сезон наемат около 18 човека за прибиране на реколтата.Два пъти в годината кафеените дръвчета се наторяват – през юни и през октомври. Процедурата следва строго определена формула на торта, базирана на проведени предварително специфични анали..

Коментари към "Мексико декаф"

Най-нови публикации - Всички публикации

Рекордни цени на конкурса Oro de Santa Barbara
Малките и средните производители бяха големите победители в състезанието "Oro de Santa Barbara", като няколко от тях продадоха кафето си на хиляда долара за сух материал.В продължение на четири дни, на 25 международни съдии от единадесет националности, дегустираха 60 лота кафе, които са предварително квалифицирани за участие в конкурса, като трябваше да изберат десетте най-ароматни кафета от "земята на тръстиката".Зърното отглеждано в долините на Сан Хосе, стана победител на Oro de Santa Barbara..
Oro de Santa Bárbara, най- добрата реколта на Запада
Санта Барбара, Хондурас е дом на IV Фестивал на Кафето, където 25 международни съдии от 11 държави- Германия, Канада, Япония, Китай, Холандия, Русия, Корея, Сингапур, САЩ и България, заедно със съдиите Шери Джонс и Ез Йон, ще дегустират най- доброто кафе, произведено в региона за 2018 година. Капирането и квалификациите започват днес, като в Събота ще бъдат обявени и победителите, а в Неделя ще бъде оценяването и наддаването за най- добрите избрани кафета.  ..