Коста рика - Дота Вели

Коста рика - Дота Вели

Това кафе идва от едно имение в Дота Вели – регион с оптимална височина и микро-климат и едни от най-добрите условия за отглеждане на кафе в Коста Рика. Тази ферма е на 1750 - 1800 м. над морското равнище и е засадена главно със сорта червен Катуаи, който е изключително устойчив на болести. Всяка партида се подлага на изключителни мерки за контрол на качеството. Избрахме това кафе, защото е наситено със сладост. В аромата откриваме миризмата на тъмно кафява захар, мед и пралини. Тъмно изпечено, кафето има опушен аромат на ванилия, също като на ароматна дървесина. Във вкуса се долавят препечени ядки и захар, както и нюанси на млечен шоколад, праскова, кайсия и червено грозде. Финалът е дълъг и богат на ядки, с вкус на черен шоколад. Балансирана чаша за хубаво ежедневно кафе.


Информация за кафето:

• Държава: Коста Рика
• Регион: Таразу
• Фермер: Уреня Мурильо
• Град: Санта Мария де Дота
• Сорт: Катуаи


• Процес на обработка: мокър със сушене на слънце
• Надморска височина: 1750 m.
• Печене: Full City +
• Препоръчваме за: еспресо, кафеварка, филтър

Вкусов профил:
АРОМАТ: тъмно кафява захар, мед, пралини
ВКУС: ядки, млечен шоколад, праскова, кайсия, червено гроздеТЯЛО: средно до слабо
ПОСЛЕВКУС: дълъг, слаба



Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

 Абонамент за кафе на месеца – 12 пакета по 200,8 гр.

Абонамент за кафе на месеца – 12 пакета по 200,8 гр.

Абонаментът  за кафе на месеца ти подсигурява пакет от 200.8 г прясно изпечено кафе всеки месец. Ако се д..

199,00 лв. 240,00 лв.

Свързани статии

Гватемала Лос Волканес
Това кафе е отгледано в най-стария и известен регион за кафе – Антигуа. Обграден от 3-те вулкана Агуа, Акатенанго и Фуего, този регион е идеален за отглеждане на кафе заради вулканичната си почва. Единият от тези вулкани Фуего (в превод – „Огън”) е активен, като от време на време разпръсква в региона вулканична пепел, която обвива почвата. Климатът е също подходящ за отглеждане на кафе със сух сезон от ноември до август и дъждовен сезон от май до октомври. Кафето е обработено чрез мокър метод и ..
Гватемала Пасторал
Това кафе е отгледано в най-стария известен регион за кафе – Антигуа, с подходящ микроклимат за отглеждане на кафе. Фермата Пасторал се намира на 1500 м. надморска височина. Кафето там се обработва по мокър метод.Партидата, която избрахме за вас е от сорта жълт бурбон – кафе, характеризиращо се с баланс между сладост, тяло и киселинност. В аромата се отличават тъмни плодове, стафиди и смокини. Вкусът е с усещане за мандарина, къпина и червено френско грозде. Чашата е сладка и коприне..
Кафе Коста Рика - Доня Илеана е вече тук!
С най-голяма радост Ви споделяме, че дълго чаканото кафе от Коста Рика, ферма Доня Илеана е вече при нас и се пече! Няма как да прикрием вълнението си от тази новина, тъй като това не е просто кафе. Кафе Коста Рика-Доня Илеана е един от финалистите на Cup of Excellence 2015 и получи впечатляващите  85.68 точки.Както вече Ви казахме, това костариканско кафе има уникален вкусов профил – вкус на сушени плодове, малини и ягоди, както и аромат на канела и кафява захар. Тялото е кремообр..
Коста Рика и Хондурас обявиха победителите на COE
След като ти споделихме резултатите от COE 2016 в Гватемала, където Йордан Дъбов беше част от международното жури, ето че излязоха класиранията и на други две държави, участващи в конкурса. За всяка държава-участничка в Cup of excellence предстои да се проведе онлайн търг, включващ всички ферми, класирали се сред победителите, чрез който всеки фермер ще има възможност да продаде тазгодишната си реколта и да получи справедлива цена за труда си. Това е и една от причините, поради които толкова мно..

Коментари към "Коста рика - Дота Вели"

Най-нови публикации - Всички публикации

Рекордни цени на конкурса Oro de Santa Barbara
Малките и средните производители бяха големите победители в състезанието "Oro de Santa Barbara", като няколко от тях продадоха кафето си на хиляда долара за сух материал.В продължение на четири дни, на 25 международни съдии от единадесет националности, дегустираха 60 лота кафе, които са предварително квалифицирани за участие в конкурса, като трябваше да изберат десетте най-ароматни кафета от "земята на тръстиката".Зърното отглеждано в долините на Сан Хосе, стана победител на Oro de Santa Barbara..
Oro de Santa Bárbara, най- добрата реколта на Запада
Санта Барбара, Хондурас е дом на IV Фестивал на Кафето, където 25 международни съдии от 11 държави- Германия, Канада, Япония, Китай, Холандия, Русия, Корея, Сингапур, САЩ и България, заедно със съдиите Шери Джонс и Ез Йон, ще дегустират най- доброто кафе, произведено в региона за 2018 година. Капирането и квалификациите започват днес, като в Събота ще бъдат обявени и победителите, а в Неделя ще бъде оценяването и наддаването за най- добрите избрани кафета.  ..