Изпити кафета


Индонезия Калоси
Кафе Индонезия Калоси се отглежда на остров Сулавеси. Островът е на повече от 100 милиона години, почвата е богата на желязо, което има значително влияние върху балансирания вкус на кафето. Богато и сладко кафе, с изразен аромат на черен шоколад, карамел и добре узрели плодове. Интензивен, дълбок и запомнящ се вкус на кармел, червено грозде и червени сливи. Тялото е кремообразно, с приятна и свежа киселинност. Информация за кафето: • Държава: Индонезия • Регион: Сулавеси •..
Нов вкус от далечна Гватемала
Не крием, че сме влюбени в кафетата от Централна  Америка заради екзотичните вкусове, които крият в себе си. След успеха на любимата ни Доня Илеана от Коста Рика, която се превърна в тотален фаворит на българските любители на specialty кафета, ние отново решихме да заложим на кафе, отгледано в плодородните почви на Латинска Америка. Не се и съмнявахме, че от Гватемала ще пристигне такъв несравним вкус, защото не за първи път се доверяваме на тамошните фермери.НАУЧИ КОИ ГВАТЕМАЛСКИ КАФЕТА СА..
Хондурас - Алто де Лос Сантос
Хондурас Алто де лос Сантос е кафе, което произхожда от семейна ферма, близо до град Коргин, региона Копан. Собственици на фермата са Хоел Лопез и Херминио Пердомо. Кафето е сертифицирано от организацията „HQC” ( Асоциация за контрола на качеството на кафето в Хондурас), съставена от група индивидуални ферми и фермери, които не принадлежат към кооперативи. Фермата на Хоел и Хермино е изключително отговорна откъм социална работа и дейности, подпомагаща благоразвитието на региона и града, давайки ..
Индонезия Калоси е кафе на месец януари 2016
Нова година, нов късмет. Или както е в нашия случай - нов месец, ново кафе на месеца. Индонезия Калоси е добре познато кафе и се радва на голям интерес, което не ни изненадва. Карамеленият му вкус с нотки на червено грозде и червени сливи създава неописуемо апетитно изживяване за небцето, а кремообразното му тяло придава приятна и свежа киселинност. Калоси е богато и сладко кафе, с аромат на черен шоколад, карамел и добре узрели плодове.Процесът на обработка на това кафе е мокър, затова ако..
Колумбия - Ла Аргелия
Ла Аргеля е малка семейна ферма, намираща се дълбоко във вековните гори на Андите, в провинцията Пихао.Годишно, във фермата се произвеждат между 1800 и 2500 кг. зелено кафе, което я нарежда между микро-производителите на специални кафета.Благодарение на микроклимата в района (разположението близо до брега на река, доставяща допълнителна влажност освен сезонните валежи, богатата на минерали и соли почва, както и перфектната надморска височина на фермата 1500 -1900 м.) крайният резултат накрая е е..
Бурунди Кегобе
Фермата Кахава е разположена на височина между 1500 и 1700 метра над морското равнище върху глинесто - песъчливи почви в Бурунди. Фермата обръща особено специално внимание на оценяването и качеството на кафето, което отглежда. Всичко започва още при брането – фермерите отбират само напълно узрелите плодове. След обработка, зърната преминават строг качествен контрол, който показва, дали реколтата притежава нужните качества за износ, а специалното отношение на фермерите изпраща „участник” на прест..
Хондурас Сан Хосе
Плантацията „Сан Хосе” е създадена през 1860 година от г-н Пабло Пас, който бил вторият в региона фермер, решил да се занимава с кафе. В момента плантацията се стопанисва от наследника му Арнолд и семейството му. За тях работят 5 души постоянно, а в пиковия сезон наемат около 18 човека за прибиране на реколтата.Два пъти в годината кафеените дръвчета се наторяват – през юни и през октомври. Процедурата следва строго определена формула на торта, базирана на проведени предварително специфични анали..
Кафе от Кения, кооператив Кегуа
Миналия път говорихме за магията на етиопското кафе и наследствения сорт, специфичен за региона.Сега ще отидем малко на юг в Кения. Кенийското кафе се смята за едно от най –добрите в света, а кафето Кения Kегуа е едно изключително плодово изживяване, израсло в богатата на соли почва. За разлика обаче от етиопското кафе, кенийското (което между другото е пренесено от Eтиопия) датира от 1893 и е много по-младо от това на северната си съседка.В Кения има приблизително 6 000 малки ..
Етиопия Чембе, Ninety +
Кафето на Найнти Плюс "Чембе" идва от Етиопия и е едно от най-уникалните кафета в световен мащаб. Спряхме се на това кафе на Найнти Плъс, заради уникалния вкус на мед, сушени ягоди, папая, млечен шоколад, кремообразно и плътно тяло, опияняваща киселинност, дълъг послевкус.Фермата на Найнти Плъс в Панама се състои от 134 хектара кафеени насаждения, от които 35 са защитен национален парк със самобитна флора и фауна. Този терен е запазен в идеално състояние е населен с многобройни местни видове пти..
Салвадор Ел Кашал
Името Ел Кашал идва от разнообразието на дървета, растящи във фермата. Тя се намира в Аучапан, Западен Ел Салвадор. Служещо като люлка на двете лагуни, Лас Ниняс и Лагуна Верде, Ел Кашал е загнездено между тях. Собственичката, четвърто поколение производител на кафе, Мария Алисия Кастильо, разказва историята на своята ферма още от времето, когато едва е била засадена през 1940г. и как бащата на съпруга й, Хосе Рубен Маганя, заедно с мениджъра на фермата превърнали пустеещото парче земя в красива..
Показване 1 от 10 от 28 (3 Страници)

Най-нови публикации - Всички публикации

Великолепната шесторка на DABOV за Коледа
Помагаме ви да дарите любимите си хора само с онова, което наистина обичат – с най-добрите ни предложения за подаръциКоледното пазаруване може да се превърне в голямо удоволствие, ако внимателно подберем подаръци, които знаем, че наистина ще стоплят сърцата на нашите близки, приятели, роднини или колеги. За нас в DABOV декември е любимият месец, защото всеки ден ви помагаме да се спрете на онова, което любимите ви хора наистина обичат в нашия шоурум.Представяме ви великолепната ни коле..
Хондурас с четири кафета в каталога ни
За първи път в България ще имаме удоволствието да пием кафе, произведено от победителите на Cup of Excellence Хондурас 2016 – Марисабел Кабайеро и Мойсес ЕрераВ каталога ни вляхоза цели четири кафета от една от най-успешните ферми за специално кафе в Хондурас – Финка Ел Пуенте. Вече можете да опитате Гейша Марисабел & Мойсес – златен етикет, Хондурас Кабайеро – червен етикет и Хондурас Финка Ел Пуенте – кафяв етикет. А през януари 2020 ще се докоснете и до сорта..