Хондурас с четири кафета в каталога ни

Хондурас с четири кафета в каталога ни

За първи път в България ще имаме удоволствието да пием кафе, произведено от победителите на Cup of Excellence Хондурас 2016 – Марисабел Кабайеро и Мойсес Ерера
В каталога ни вляхоза цели четири кафета от една от най-успешните ферми за специално кафе в Хондурас – Финка Ел Пуенте. Вече можете да опитате Гейша Марисабел & Мойсес – златен етикет, Хондурас Кабайеро – червен етикет и Хондурас Финка Ел Пуенте – кафяв етикет. А през януари 2020 ще се докоснете и до сорта братовчед на геша – ява в Ява Марисабел & Мойсес – черен етикет.

Запознайте се с Финка Ел Пуенте
Финка Ел Пуенте се намира в Чинакла в департамента Ла Пас, в близост до известния кафеен регион Маркала. Макар да не е сред богатите общини, Чинакла се слави с доброто си кафе от различни сортове арабика. Финка Ел Пуенте (в превод от испански – мостът) е семейният проект на Марисабел Кабайеро и Мойсес Ерера. Двамата са женени от 1996 г. и оттогава отглеждат заедно кафе.
Марисабел е наследствен фермер – четири поколения от нейното семейство се занимават с производството на кафе от 1907 г. насам. Мойсес, пък, влиза в света на кафето чрез гватемалска фирма за износ на кафе. Той посещава Хондурас през 1992 г. и купува парцел земя, който има идеалните условия за отглеждане на високо качествено кафе. Съвместните усилия и надграждането на традициите носи на Марисабел и Мойсес най-голямата награда – първото място в Cup of Excellence Хондурас през 2016 г.

Победа на Cup of Excellence 2016
Предишната година обаче участват за първи път в Cup of Excellence и се нареждат на незавидното последно място. Това, признава Марисабел, е един от най-ценните им уроци. Сами преценете какво са научили от него, след като само за една година успяват да се изкачат на върха с цели 91,7 точки и да продадат кафето си за рекордната сума от 265 долара за килограм.
Двамата вярват, че трябва да споделят успехите си със своята общност и помагат за нейното развитие с каквото могат.

Най-големият износител на кафе в Централна Америка
Почвата, климатът и условията за отглеждане на кафе в Хондурас са същите като тези в Гватемала, Никарагуа и Коста Рика. Днес Хондурас е най-големият износител на кафе в Централна Америка, трети след Бразилия и Колумбия в Южна Америка и шести в света по количество. Чувстваме се изключително щастливи и изпълнени с чувство на радост, но и отговорност, защото Марисабел и Мойсес работят с пекарни, които се броят на пръстите на едната ръка – американската Stumptown Coffee, южнокорейската Terarosa и с норвежкия експерт Tim Wendelboe.

Защо Финка Ел Пуенте избра DABOV
През 2018 г. те ни гостуваха в България и се запознаха отблизо с начина, по който ние се отнасяме към кафетата, които поднасяме на българските кафе любители. Прекарахме няколко дни заедно в разговори за кафе и за философията ни за живота, опитахме заедно много кафета, споделихме спомени за трудности и достигнати върхове.
През юли 2019 Йордан Дъбов гостува на Марисабел и Мойсес в Ел Пуенте, на път към първото си участие в Cup of Excellence Хондурас като съдия. И там, в района Чинакла, насред тучните хълмове, обсипани с иглолистни и широколистни дървета и кафеени храсти, тримата си стиснаха ръцете за цели четири кафета, които можете да опитате.

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

Хондурас Геша #1 COE 2019 WINNER

Хондурас Геша #1 COE 2019 WINNER

ПРОЦЕССОРТмокъргейшаШАМПАНСКО | ЖАСМИН | РОЗАВкус: шампанско, жасмин, розаПослевкус: сладъкНаситеност: средно тяло100% А..

59,00 лв.

Хондурас Финка Ел Пуенте

Хондурас Финка Ел Пуенте

ХОНДУРАС ФИНКА ЕЛ ПУЕНТЕBROWN LABELПРОЦЕССОРТмокъркатуаиСЛИВИ | ТЪМЕН ШОКОЛАД | ЛЕШНИКВкус: сливи, тъмен шоколад, л..

15,60 лв.

Хондурас Кабайеро

Хондурас Кабайеро

ХОНДУРАС КАБАЙЕРОRED LABELПРОЦЕССОРТмокъркатуаиМЛЕЧЕН ШОКОЛАД | ПОРТОКАЛ | СЛИВИВкус: млечен шоколад, портокал, сли..

17,90 лв.

Коментари към "Хондурас с четири кафета в каталога ни"

Най-нови публикации - Всички публикации

Великолепната шесторка на DABOV за Коледа
Помагаме ви да дарите любимите си хора само с онова, което наистина обичат – с най-добрите ни предложения за подаръциКоледното пазаруване може да се превърне в голямо удоволствие, ако внимателно подберем подаръци, които знаем, че наистина ще стоплят сърцата на нашите близки, приятели, роднини или колеги. За нас в DABOV декември е любимият месец, защото всеки ден ви помагаме да се спрете на онова, което любимите ви хора наистина обичат в нашия шоурум.Представяме ви великолепната ни коле..
Хондурас с четири кафета в каталога ни
За първи път в България ще имаме удоволствието да пием кафе, произведено от победителите на Cup of Excellence Хондурас 2016 – Марисабел Кабайеро и Мойсес ЕрераВ каталога ни вляхоза цели четири кафета от една от най-успешните ферми за специално кафе в Хондурас – Финка Ел Пуенте. Вече можете да опитате Гейша Марисабел & Мойсес – златен етикет, Хондурас Кабайеро – червен етикет и Хондурас Финка Ел Пуенте – кафяв етикет. А през януари 2020 ще се докоснете и до сорта..