The Truth About Coffee

The Truth About Coffee

The Truth About Coffee

Приключението в търсене на Истината за кафето започна! В продължение на един месец, нашият основател- Йордан Дъбов ще се впусне в едно вълнуващо пътешествие в централна Америка и по- специално в Никарагуа и Хондурас. Ще се включи в международното жури на COE- Cup Of Excelence, а също така ще посети местни ферми! Междувременно обаче ще посети и значими събития за света на кафето, провеждащи се в САЩ!
 

 

Тази година Cup Of Excellence Никарагуа ще се проведе от 9 Април до 12 Април.

Националното жури започна с 213 различни кафета, като 107 от тях бяха допуснати до национален кръг. Тези кафета произхождат от всички краища на Никарагуа, като за обработката им са използвани различни методи. Тази седмица националното жури определи 40 кафета, които се класираха на финала. Почетно участие в журито, за първи път ще заеме и Йордан Дъбов- основател на нашата компания DABOV Specialty Coffee.
Научете повече за процеса, участниците и журито тук >> https://drive.google.com/file/d/13ZlKTUkNOkVHXM0bfPVhX3v_26mGSlP0/view

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Свързани статии

Cup Of Excellence Никарагуа 2018 приключи успешно
Изключително сме щастливи да споделим с вас новината, че вече имаме резултатите от COE- Cup Of Excellence Nicaragua 2018. В кратък разговор по телефона, Йордан Дъбов, който беше част от таз годишното международно жури, сподели: „ Това бяха четири дни, изпълнени с много изненадващи и вълнуващи кафета! Благодарим на всички фермерите от Никарагуа, които са положили огромен труд в отглеждането на толкова уникални и вкусни кафета! Опитахме няколко изключителни партиди кафе и се надявам нашето..
Specialty Coffee Expo 2018 започна!
Тазгодишното изложение за специализирано кафе- Specialty Coffee Expo 2018, провеждащо се в Сеатъл, щата Вашингтон, САЩ ще се състои от 19 Април до 22 Април. Изключително сме щастливи че нашият основател- Йордан Дъбов е там и лично ще ни издаде някои от най- новите пикантности в света на специализираното кафе! Очаквайте новини и снимки съвсем скоро! Изложението The Specialty Coffee Expo е създадено с идеята да даде достъпност до всичко необходимо на един професионалист в сферата на специ..
Oro de Santa Bárbara, най- добрата реколта на Запада
Санта Барбара, Хондурас е дом на IV Фестивал на Кафето, където 25 международни съдии от 11 държави- Германия, Канада, Япония, Китай, Холандия, Русия, Корея, Сингапур, САЩ и България, заедно със съдиите Шери Джонс и Ез Йон, ще дегустират най- доброто кафе, произведено в региона за 2018 година. Капирането и квалификациите започват днес, като в Събота ще бъдат обявени и победителите, а в Неделя ще бъде оценяването и наддаването за най- добрите избрани кафета.  ..