Хондурас Ла Есмералда

Хондурас Ла Есмералда

La Esmeralda e разположена в областа на Chinacla в региона  Ла Пас, на 1350 метра надморска височина. Зад тази малка ферма стои фамилията на Мария Росарио Пинеда, предприемчива жена, която е използвала доходите от фермата, за да финансира обучението на децата си в инженерното и биологичното земеделие. Мария започна да се учи за отглеждането на кафе в ранна възраст от баща си, който я учи как внимателно да подбира за реколтата и да управлява качеството по време на преработката - практики, които и до днес се прилагат във фермата. 

Chinacla е еталон за производството на висококачествено кафе. На 5 километра от Finca La Esmeralda се намира Финка Ел Пюенте, която през 2016 г. спечели първото място в Cup Of Excellence на рекордна цена. Tози район на Югозападен Хондурас край Маркала е известен с производството на някои от най-качествените кафета в страната, характеризиращи се с ароматни нотки на шоколад, плодове и ядки.

Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Свързани статии

Oro de Santa Bárbara, най- добрата реколта на Запада
Санта Барбара, Хондурас е дом на IV Фестивал на Кафето, където 25 международни съдии от 11 държави- Германия, Канада, Япония, Китай, Холандия, Русия, Корея, Сингапур, САЩ и България, заедно със съдиите Шери Джонс и Ез Йон, ще дегустират най- доброто кафе, произведено в региона за 2018 година. Капирането и квалификациите започват днес, като в Събота ще бъдат обявени и победителите, а в Неделя ще бъде оценяването и наддаването за най- добрите избрани кафета.  ..