Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители

Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители

Журито на Cup of excellence 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители


Йордан Дъбов се завърна от Коста Рика след участието си от 23 до 26 май в престижния международен конкурс Cup Of Excellence 2017. Той е единствения европейски съдия измежду 22ма международни съдии. Освен него, състават на журито се допълва от двама американци и един новозенландец, като останалата част се заема от представители на Япония и Кореа.


Всички кафета, достигнали до финала се оценяват по цвят на изпичане, аромат, дефекти, чистота на чашата, сладост, киселинност, усещане при отпиване, вкус, послевкус, баланс, цялостен облик, като се поставят точки. Фермерите, които успеят да се наредят на челните места се поставят на пиедестал. Не само че ще получат щедро възнаграждение след провеждане на онлайн аукциона, но ще променят живота си след тези постижения.


Tази година първите три места, заети от кафетата-победители са от редкия сорт Гейша.


Фермата, която е оценена с най-високи точки - 92,00 от общо 100 е Finca Don Antonio, с кафето Grupo Los Grande de Copey S.A. Процесът на обработка е меден. Региона, в който се отглежда е Таразу, Коста Рика.


Второто място се заема от фермата Volcan Azul с 90.88 точки, с кафето Fernando Castro Jimenez. фермата е с дългогодишна история, започнала в края на 19 век. Fernando Castro Jimenez е едно от най-чистите кафета в света, отглеждано в Паос Волкано, Коста Рика. Култивира се на 1200 метра надморска височина. Отново имаме меден процес на обработка.


Tретото място е за фермата Don Cayto с 90,35 точки. Печелившата кафеена продукция се казва Luis Ricardo Calderón Madrigal. Тук имаме мокър процес на обработка, а регионът на отглеждане е отново Таразу, Коста Рика.


С 89,76 точки на четвърто място се нарежда фермата Ел Диаманте. Кафето е Carlos Fernandes Morera. Процеса на обработка е анаеробичен.


На пето място, с 89,41 точки е оценена фермата Finca la Planada, с кафето Arnaldo Barrantes Zuñiga. Отглежда се в Westrn Valley, сорта е лима, а процеса на обработка е полу мокър.


Журито на Cup of Excellence Costa Rica тази година класира 29 специални кафета, които успяха да съберат над 86 точки.Онлай аукционът ще се състои на 28 юни. Очакваме го с нетърпение!


Публикувано от DABOV Specialty Coffee


Препоръчваме Ви тези продукти

 Еспресо оборудване “Espresso at Home – Lux” С ЕДНОГОДИШНА ДОСТАВКА НА "КАФЕ НА МЕСЕЦА" ПО 1 кг

Еспресо оборудване “Espresso at Home – Lux” С ЕДНОГОДИШНА ДОСТАВКА НА "КАФЕ НА МЕСЕЦА" ПО 1 кг

Домашно еспресо оборудване, с което перфектното еспресо е възможно дори в домашни условия. Комплектът включва всички най..

4 675,00 лв. 6 620,00 лв.

 Абонамент за кафе на месеца – 12 пакета по 1 кг

Абонамент за кафе на месеца – 12 пакета по 1 кг

Абонаментът  за кафе на месеца ти подсигурява пакет от 1 кг прясно изпечено кафе всеки месец. Ако се доверяваш на н..

590,00 лв. 790,00 лв.

..

0,00 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

DABOV Specialty Coffee купи най-доброто кафе от COE Guatemala за 2016
Нямаме думи да опишем радостта и гордостта си от факта, че DABOV Specialty Coffee закупи кафе №1 за Гватемала, победител на най-престижния международен конкурс за кафе Cup of excellence 2016. За първи път в историята на СОЕ Гватемала кафето победител ще се пие в Европа! ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ ЗА СUP OF EXCELLENCE Кафето, заело първо място в конкурса е от ферма Калибус ла Сиера на фермера Серазо Помпейо, намираща се в Гватемала, регион Ел Прогресо. Оценено първо от национално и след това от междунар..
В очакване на Cup of Excellence 2017!
Всяка година в далечните от нас земи на Латинска Америка и Африка, се провежда престижният международен конкурс Cup of Еxcellence. В конкурса се включват всички фермери, които представят своята реколта от сурово кафе.   Селектиран кръг от ценители, производители и познавачи на перфектния вкус на кафето се събира заедно в една международна неправителствена организация, наречена Alliance of Coffee Excellence. Именно тя е главният виновник и организатор на традиционния, eжегоден ..
Защо поне веднъж трябва да опитам Калибус Ла Сиера?
Някога опитвал ли си истински специално кафе? Кафе, което идва от толкова далечна, екзотична страна? И кафе, което ще те пренесе далеч от ежедневието? Нещо необкновенно и строго завладяващо? Прясно изпечено от нашата пекарна DABOV Specialty Coffee, с неустоим силен аромат.... Това е Калибус Ла Сиера от сорта Гейша... ...Идващо от Гватемала и специално за теб този месец на промоционална цена. А на въпроса „Защо поне веднъж трябва да опитам Калибус Ла ..
Йордан Дъбов отново заминава за Коста Рика!
Йордан Дъбов отново заминава за Коста Рика! COE Коста Рика 2017 ще се проведе от 23 до 26-и май в столицата Сан Хосе Престижният международен конкурс Cup of Excellence започна и тази година. В момента той се провежда в Хондурас и Гватемала. А ние от DABOV Specialty Coffee се чувстваме истински удовлетворени, че притежаваме уникално редки и специални партиди кафе именно от Гватемала – страната, която роди второто най-добро кафе в света за изминалата година, оценено с 92,09 точки..
Доня Илеана Коста Рика отново в DABOV Specialty Coffee
Много сме щастливи да споделим с вас възможността да пием чаша от новата реколта на Коста Рика – Доня Илеана. Както вече някои от вас помнят, през 2015г, закупихме цялата реколта на фермата от 590кг. Сега, две години по-късно, кафето е отново финалист и тази година на международния конкурс Cup of Excellence, където получи 88.24 точки от общо 100. Ние, от DABOV Specialty Coffee, сме много радостни, защото успяхме за втори път да се преборим сред многото компании на аукциона и да го спечел..
Cup Of Excellence - Бразилия 2017
През изминалата седмица се проведе международния конкурс Cup Of Excellence в Бразилия. Този път конкурсът съвместяваше два процеса на обработка – сух и полу-сух (полу-сух и мокър процес), което се отрази и на сложността на дегустационния процес. Надпреварата за първото място бе жестока, след като през 2016 г. на аукциона на полу-сухите кафета цената на 1 кг. от кафето победител на Хосе Жоаким Оливиера се продаде за 80 евро. Най-високо оцененото кафе беше на Енрике Ливас Слопе..

Коментари към "Журито на COE 2017 Коста Рика обяви кафетата-победители"